Τσίπρας: Ο διάλογος με μαθήτρια ΕΠΑΛ στον Λαγκαδά – “Να έρθει η Κεραμέως να μας κάνει μάθημα για 4 ώρες”

Τσίπρας: Ο διάλογος με μαθήτρια ΕΠΑΛ στον Λαγκαδά – “Να έρθει η Κεραμέως να μας κάνει μάθημα για 4 ώρες”
Ο διάλογος του Αλέξη Τσίπρα με μαθήτρια του ΕΠΑΛ στον Λαγκαδά Eurokinissi

Τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται τα μαθήματα στο σχολείο της περιέγραψε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μία μαθήτρια του ΕΠΑΛ Λαγκαδά.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα είχε και μία πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με μία μαθήτρια από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά.

Η μαθήτρια, η οποία συμμετέχει και στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, περιέγραψε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται τα μαθήματα στο σχολείο της, σχολιάζοντας παράλληλα και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

“Ήρθαν βιβλία δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων. Δεν έχουμε καθηγητές. Κι όμως μας ζητάνε να γράψουμε με ελάχιστη βάση. Πώς θα γράψουμε με ελάχιστη βάση; Εμείς είμαστε 27 άτομα στο τμήμα μου και μόνο τα 11 πήγαν να δώσουν. Όταν ξέρουν ότι ακόμα και να έχεις πτυχίο θα είσαι σερβιτόρος, ποιος ο λόγος; Μπορεί να γίνει ο άλλος σερβιτόρος και χωρίς πτυχίο”, είπε αρχικά στον Αλέξη Τσίπρα και συνέχισε:

“Εγώ θέλω να έρθει η κ. Κεραμέως σε ένα από τα δύο σχολεία και να δουλέψει για τέσσερις ώρες σε αυτό το σχολείο και να αφήσει το υπουργικό της γραφείο. Χωρίς θέρμανση, χωρίς τουαλέτες. Που μας ζητάει να γράψουμε με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και όλα αυτά που ζητάει. Ντροπή!“.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Από την πλευρά του, ο Αλ. Τσίπρας της υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε νομοθετήσει διετή προγράμματα σπουδών για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ μέσα στα πανεπιστήμια, τα οποία κατάργησε αμέσως η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Είχαμε δώσει τη δυνατότητα στα πανεπιστήμια που επιθυμούσαν, μαζί με τους φορείς της αγοράς, να φτιάξουν τμήματα υψηλού επιπέδου σπουδών, ελεύθερης πρόσβασης και δωρεάν» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα