Τσίπρας: "Όχι συμψηφισμός αλλά διεκδίκηση αποζημιώσεων"

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηννών επισκέφθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηννών επισκέφθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εργαζομένους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείο Αθηνών. Επίθεση στο ΔΝΤ και στα... "κουτσαβάκια" της Βουλής

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση και την τρόικα για τη συνεχιζόμενη μνημονική πολιτική.

Μιλώντας σε εργαζομένους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείο Αθηνών, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι "η βαρβαρότητα δεν μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση".

"Δημοκρατία, υγεία και εργασία είναι τα πρώτα θύματα του ΔΝΤ ανέφερε ενώ για το Δημόσιο είπε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει συγκεκαλυμμένες απολύσεις. Τέλος στο παραμύθι με τον υπερμεγέθη δημόσιο τομέα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις Γερμανικές αποζημιώσεις ζήτησε να έρθει στη Βουλή το θέμα. "Όχι συμψηφισμός αλλά διεκδίκηση αποζημιώσεων και κατοχικού δανείου. Ζητούν να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, να το κάνουν και αυτοί που μας χρωστούν" είπε.

"Τον προηγούμενο Γενάρη, όταν εμείς πήγαμε και συναντηθήκαμε με τον κ. Σόιμπλε, του έθεσα ευθέως το θέμα αυτό. Κάποιοι "κουτσαβάκηδες" στη βουλή μας κουνούσαν το δάκτυλο, μας είπαν ότι πήγαμε να κλαφτούμε στα σκαλιά του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας. Ήμασταν η μόνη πολιτική δύναμη που ευθέως θέσαμε το ζήτημα στο υψηλότατο δυνατό επίπεδο.

Και ευθέως διατυπώσαμε την εκτίμηση  ότι δεν μπορεί να ζητάτε  μόνο από ένα λαό που έχει εξοντωθεί, αλλά έχετε και εσείς υποχρεώσεις. Ιστορικές υποχρεώσεις, που οφείλετε να τις εκπληρώσετε, τόσο απέναντι στον ελληνικό λαό, όσο και απέναντι στην ανθρωπότητα που σας παρακολουθεί. Βεβαίως, τότε, οι απαντήσεις των σχολίων της κυβέρνησης ήταν ρηχές. Σήμερα, αναγκάζονται εκ των πραγμάτων και κάτω από την λαϊκή κατακραυγή να ψελλίσουν ότι υπάρχει το θέμα των αποζημιώσεων.

Ο Μανώλης Γλέζος και η Εθνική Επιτροπή που έχει συσταθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια έκαναν έναν αγώνα, και όλα αυτά τα χρόνια ήταν απελπιστικά  μόνοι. Έστω και τώρα, όμως, θεωρούμε ότι είναι μέγιστο εθνικό ζήτημα η διεκδίκηση των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.

Όχι ο συμψηφισμός χρεών, αλλά η διεκδίκηση αυτών που μας χρωστάνε. Δεν μπορεί αυτή η χώρα και αυτός ο λαός να έχει υποφέρει τόσο και η διαρκώς επαναλαμβανόμενη επωδός από την πλευρά των κυβερνώντων είναι ότι οφείλουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Ας εκπληρώσουν, λοιπόν, τις υποχρεώσεις τους και αυτοί που μας χρωστάνε.

Καλούμε, λοιπόν, την κυβέρνηση να φέρει άμεσα το θέμα στη βουλή, όπως έχουμε ζητήσει με επιστολή υπογεγραμμένη από το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με επικεφαλής τον υπογράφοντα Μανώλη Γλέζο, να συσταθεί επιτροπή κοινοβουλευτική. Είναι ένα εθνικό θέμα και οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν ξεκάθαρη τοποθέτηση απέναντι σε αυτό το μέγα εθνικό θέμα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Εσωκομματική προετοιμασία για εκλογές

SHARE:

24Media Network