Τσίπρας σε ΝΔ: Λειτουργείτε ως παρακράτος με fake news και φωτογραφίσεις

Τσίπρας σε ΝΔ: Λειτουργείτε ως παρακράτος με fake news και φωτογραφίσεις
Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144 επ. του Κανονισμού της Βουλής, επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Κατηγόρησε την ΝΔ ότι βρίσκεται σε παροξυσμό μετά και από την έξοδο της χώρας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος. Οξύτατη ιδεολογική επίθεση σε Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

Στην αντεπίθεση για την υπόθεση της Εξεταστικής Επιτροπής για το Noor 1 πέρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την ΝΔ ότι λειτουργεί ως παρακράτος ασκώντας πολιτική μέσω fake news και φωτογραφίσεις υπουργών διότι κατέρρευσε το επιχείρημά της με την σταθεροποίηση της οικονομίας και την έξοδο από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την ΝΔ ότι ασκεί αντιπολίτευση με ακραίο πολιτικό λόγο “στα όρια του παροξυσμού, χωρίς στρατηγική, με γραμμή που υπαγορεύουν τα εκδοτικά συγκροτήματα και τα πρωτοσέλιδα και με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας καθώς και με δολοφονία χαρακτήρων”. Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα fake news που κυκλοφόρησαν κατά του κ. Κουρουμπλή. «Κάνετε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και της συμφοράς» καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας και υποστήριξε ότι καταφεύγει σε αυτή την πρακτική λόγω της σταθεροποίησης της οικονομίας. «Κατέρρευσε το αφήγημά σας» πρόσθεσε στο ίδιο πνεύμα και επικαλέστηκε τη σημερινή δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» με την έξοδο της χώρας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε ταυτόχρονα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ταυτίζεται με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα. Ανέφερε, μάλιστα, ότι στην γραπτή πρότασή της η ΝΔ κατηγορεί τον κ. Καμμένο πως στοχοποιεί έναν επιχειρηματία για να εξοντώσει πολιτικά τον κ. Μητσοτάκη. «Είναι λίγο περίεργη η ομολογία αυτή. Για ποιο λόγο η στοχοποίηση ενός επιχειρηματία εξοντώνει τον κ. Μητσοτάκη; Ποιος είναι αυτός ο άρρηκτος δεσμός με τον επιχειρηματία;» διερωτήθηκε.

Κάθε φορά που μιλάτε προκαλείτε κύματα ρίγους και ανατριχίλας στον λαό

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε όμως και σκληρή ιδεολογική επίθεση στη ΝΔ παραλληλίζοντας τον κ. Μητσοτάκη με τους φιλελεύθερους «Ελέυθερους Δημοκράτες» της Γερμανίας και τον Άδωνι Γεωργιάδη με το ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία». «Κάθε φορά που μιλάτε προκαλείτε κύματα ρίγους και ανατριχίλας» τόνισε στην ΝΔ και επικαλέστηκε την αναφορά το κ. Μητσοτάκη στη «δικαίωση των κοινωνικών ανισοτήτων που είναι δήθεν φυσικά φαινόμενα», στην πρόταση «ιδιωτικοποίησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους» και στις προτάσεις κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και του Δημόσιου Σχολείου. «Συνεχίστε έτσι ! Να μην κρύβετε την ιδεολογία σας να λέτε αυτά που πιστεύετε χωρίς αναστολές» τόνισε στη ΝΔ.

Απαντώντας δε στις κατηγορίες κατά του κ. Καμμένου για ηθική αυτουργία ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε απόφαση της δικαιοσύνης που έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι η κυβέρνηση περιμένει στωικά και θεσμικά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι ζητά διαρκώς παραιτήσεις υπουργών με αφορμή το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για παραίτηση τόσο του Πάνου Καμμένου όσο και του Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Έχω μετρήσει πάνω από 15 αιτήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version