Τσίπρας σε Παπούλια: Μην παρακάμψετε τη Βουλή για πλειστηριασμούς και απολύσεις

Τσίπρας σε Παπούλια: Μην παρακάμψετε τη Βουλή για πλειστηριασμούς και απολύσεις
INTIME NEWS

Να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να μην παρακαμφθεί η Βουλή για πλειστηριασμούς και απελευθέρωση απολύσεων ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

“Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να μην υπάρξει άλλη μία θεσμική εκτροπή”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να περάσουν μέτρα για τους πλειστηριασμούς και την απελευθέρωση των απολύσεων με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, όπου είχε γίνει δεκτός από τον κ. Κάρολο Παπούλια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ανησυχία του για τα δύο αυτά σημαντικά, όπως τα χαρακτήρισε, ζητήματα, δηλαδή της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και της απελευθέρωσης των απολύσεων.

Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να εναπόκεινται σε εξωθεσμικούς οργανισμούς. Πρέπει η Βουλή να έχει ρόλο τόνισε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας της κάθετη διαφωνία του για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η Βουλή και (τα ζητήματα αυτά) να περάσουν με ΠΝΠ.

Σε ερώτηση για την αυριανή συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ο πρωθυπουργός θα χειριστεί αυτή τη συζήτηση.

Αναρωτήθηκε, δε, εάν ο κ. Σαμαράς θα έλθει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρό του ή θα τον αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για το πρόσφατο συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς «που περιλαμβάνει την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, μια επιλογή που τιμά τους αγώνες του ελληνικού λαού για τη δίκαιη έξοδο από την κρίση».

Σκοπεύω να αξιοποιήσω την υποψηφιότητά μου για την αποκατάσταση της εικόνας της χώρας και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας της, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα