Τσίπρας σε Βούτση: Παγώστε όλες τις προσλήψεις και τις μετατάξεις

Φωτό αρχείου: Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Βούτση
Φωτό αρχείου: Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Βούτση EUROKINISSI

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Βουλής ζητώντας του να παγώσουν όλες οι μετατάξεις καθώς και οι προσλήψεις στο Κοινοβούλιο.

Σε αυστηρό ύφος ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον πρόεδρο της Βουλής και του ζήτησε να παγώσουν όλες οι μετατάξεις καθώς και οι προσλήψεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βασίλη Σκουρή, που μεταδόθηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό Νews 24/7 στους 88,6 ο κ. Τσίπρας φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τα όσα έλαβαν χώρα στο κοινοβούλιο τις τελευταίες ώρες, καθώς εκθέτουν τόσο τη λειτουργία της Βουλής όσο και το κυβερνών κόμμα.

Αφορμή ήταν τα γεγονότα σχετικά με τις μετατάξεις στη Βουλή, ενώ πηγές του Μαξίμου ανέφεραν: "Ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων που, παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας".

ADVERTISING

Νωρίτερα η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Γ' Αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, παραδέχθηκε σε δηλώσεις της στο κανάλι του Alpha πως η κόρη της μετατάχθηκε στο κοινοβούλιο εκμεταλλευόμενη "κάποιες γνωριμίες".

"Προφανώς με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά. Υπάρχει ζήτημα, δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή φώναξε έλα εδώ. Το ζήτημα είναι ότι ήδη εργαζόταν οπότε δεν επιβαρύνει το δημόσιο ούτε με μία δραχμή", είπε συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το θέμα.

Ακολούθως υπέβαλλαν την παραίτησή τους από το Ίδρυμα της Βουλής η θυγατέρα της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής και η θυγατέρα της προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για λόγους ευθιξίας.

Οι δύο αποφάσεις πρόσληψης είχαν υπογραφεί στις 31 Μαΐου 2019 από την πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Νίκη Μαρωνίτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραιτήθηκαν δύο συγγενείς εργαζομένων στη Βουλή για λόγους ευθιξίας

Αφορολόγητο: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία

SHARE:

24Media Network