Τσίπρας στη ΔΕΘ: “Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ” – Τι είπε για 13η σύνταξη και αναδρομικά

Τσίπρας στη ΔΕΘ: “Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ” – Τι είπε για 13η σύνταξη και αναδρομικά
Χρήματα από το ATM ISTOCK

Εθνική προτεραιότητα η αύξηση του εισοδήματος σύμφωνα με τον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τι ανέφερε στο Βελλίδειο για συνταξιούχους και μικρομεσαίους.

Ως “εθνική προτεραιότητα” χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, κατά την ομιλία του στην 86η ΔΕΘ.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει για τους μισθωτούς αύξηση του κατώτατου μισθού με νόμο στα 800 ευρώ. Θέσπιση μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής σε ετήσια βάση, για μισθούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επαναφορά του καθορισμού στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, με κατώτατο όριο την τιμαριθμική αναπροσαρμογή κάθε έτους.

Για τους συνταξιούχους, επιστροφή των αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις, επαναφορά της 13ης σύνταξη του 2019: πλήρης για συντάξεις έως 500 ευρώ και ποσοστιαία για τα ανώτερα κλιμάκια.

Για μισθωτούς, συνταξιούχους και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες: αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ. Θέσπιση αφορολόγητου στο ίδιο όριο και για ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, εμπόρους, εργαζόμενους με μπλοκάκια και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Για τους μικρομεσαίους: Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους με ρύθμιση χρεών (διαγραφή μέρους βασικής οφειλής, για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου, δικαίωμα ένταξης στο σχήμα θα έχουν και όσοι απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019). Επιπλέον, θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού για πληρωμές λειτουργικών δαπανών επιχειρήσεων, αντικατάσταση του πτωχευτικού κώδικα με νέο που προβλέπει ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης.

Παρακολουθείστε ζωντανά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα