Τσίπρας: Θα με ευγνωμονείτε να μην καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς

Τσίπρας: Θα με ευγνωμονείτε να μην καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός επισήμανε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι «θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση». Ως υπεύθυνο για την διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρας ο Π. Καμμένος

«Θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση, θα με ευγνωμονείτε που δεν καταγραφήκατε στα κιτάπια της Ιστορίας ως νέος Αντώνης Σαμαράς» επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο ο οποίος τον κατηγόρησε ως υπεύθυνο για την επικείμενη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του αφού ανακοίνωσε ότι σε λίγη ώρα θα διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, όπως και έκανε στην συνέχεια.

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην Ιστορία θα είναι τα θετικά που πέτυχε ο Π. Καμμένος ως κυβερνητικός εταίρος και παρατήρησε ότι δεν θα ακολουθήσει τον Π. Καμμένο στην προσπάθειά «να αποκαθηλώσετε ένα σημαντικό κομμάτι» όσων κατάφερε η συγκυβέρνηση αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Ανταλλαγή στίχων ποιημάτων μεταξύ Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου

Οι δύο άνδρες αφιέρωσαν ο ένας στον άλλο στίχους ποιημάτων … με ξεκάθαρα υπονοούμενα. «Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί» ήταν το ποίημα που ο Αλ. Τσίπρας αφιέρωσε στον Π. Καμμένο αρνούμενος να σχολιάσει τα όσα είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ περί άρνησής του να «ρίξει γέφυρες» είτε με την διαπλοκή, είτε με την αντιπολίτευση.

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, οι καπετάνιοι σαν και σε δεν θα φορούσαν στέμμα» επισήμανε από την μεριά του ο Π. Καμμένος θυμίζοντας το ποίημα του αγωνιστή του 1821 Ματρόζου που γνώρισε την αχαριστία των πρώην συναγωνιστών του και νέων κυβερνώντων όταν ζήτησε κάποιο βοήθημα καθώς βρισκόταν σε απόλυτη ένδεια.

Ο Π. Καμμένος σχολίασε ότι τα περί «γεφυρών» τους τα έστειλε ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας με μήνυμα στο κινητό κι αυτό ήταν που τον ενόχλησε περισσότερο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα