Τσίπρας: Θερμή συνάντηση με τη Γιολάντα Ντίαζ στη Βραζιλία

Τσίπρας: Θερμή συνάντηση με τη Γιολάντα Ντίαζ στη Βραζιλία

Με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Εργασίας της Ισπανίας συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς. Τι συζήτησαν.

Στη Βραζιλία για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, με τον οποίο και συναντήθηκε το πρωί της Πρωτοχρονιάς, βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εν συνεχεία είχε συνάντηση με τη Γιολάντα Ντίαζ, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εργασίας της Ισπανίας, η οποία βρίσκεται επίσης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής για να τιμήσει τον νέο Αριστερό πρόεδρο της Βραζιλίας στην ορκωμοσία του, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Οι δυο τους είχαν πολύ θερμή συνάντηση, συζητώντας για την προσπάθεια της ισπανικής κυβέρνησης για ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων και για τα μέτρα που έλαβε προκειμένου να μην ματοκυλισθεί το κόστος της ενεργειακής κρίσης στην κοινωνία.

Παράλληλα, συνομίλησαν για την συνεργασία όλων των προοδευτικών ευρωπαικών δυνάμεων σε ένα κοινό μέτωπο απέναντι στην συμμαχία δεξιάς και ακροδεξιάς που διαμορφώνεται.

Ο Αλέξης Τσίπρας την ενημέρωσε για την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα και τη σημασία που έχει, οι ευρωπαίοι εταίροι να δίνουν σαφή μηνύματα στην Τουρκία υπέρ του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Εργασίας της Ισπανίας, Γιολάντα Ντίαζ

Αλέξης Τσίπρας και Γιολάντα Ντίαζ φαίνονται ιδιαίτερα χαρούμενοι και θερμοί στη διάρκεια της συνάντησής τους, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα