Συνάντηση Τσίπρα - Λούλα: "Αγωνιζόμαστε για τη Δημοκρατία - Ο Μπολσονάρο νικήθηκε αλλά ο Μπολσοναρισμός είναι εδώ"

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Λούλα Ντα Σίλβα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας συμφώνησαν στην αναγκαιότητα συνεργασίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων ειδικά σε επίπεδο Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής, κατά την συνάντησή τους, μερικές ώρες πριν από την ορκωμοσία του Λούλα Ντα Σίλβα.

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα λίγο πριν την ορκωμοσία του είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή του.

Στην συνάντηση, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνομίλησαν "για την κυβερνητική εμπειρία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στην Βραζιλία.

ADVERTISING
Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Λούλα Ντα Σίλβα
Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Λούλα Ντα Σίλβα TWITTER

Συμφώνησαν ότι ο αγώνας που πρέπει να δώσουν σήμερα αυτές οι δυνάμεις για τη δημοκρατία και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων απέναντι στη συμμαχία δεξιάς και ακροδεξιάς είναι εξίσου σημαντικός με τον αγώνα των προηγούμενων δεκαετιών για προάσπιση της κοινωνίας από τις πολιτικές λιτότητας και τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση.

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Λούλα Ντα Σίλβα
Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Λούλα Ντα Σίλβα

Τόνισαν, παράλληλα, ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο νέος ψυχρός πόλεμος στον οποίο οδηγεί, ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Κίνας και η κλιματική κρίση, έχουν σοβαρές συνέπειες για την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική που επιτάσσουν τη στενότερη συνεργασία τους με σκοπό την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

"Δεν αγωνιζόμαστε πια μόνο για να υπερασπιστούμε την κοινωνία, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία", ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της συνάντησης.

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Λούλα Ντα Σίλβα
Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Λούλα Ντα Σίλβα

Στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

"Ο Λουίς Ιγκνάσιο Λούλα Ντα Σιλβα επέστρεψε. Αυτή τη φορά το έργο του πιο δύσκολο. Δε θα αγωνιστεί μόνο για να καταπολεμήσει τις ανισότητες, τη φτώχεια και τον αναλφαβητισμό, αλλά και για να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία και να ενώσει τη χώρα του. Μια χώρα διαιρεμένη από τον διχασμό, τα fake news, το μίσος και την ακροδεξιά προπαγάνδα των αντιπάλων του. Γιατί ο Μπολσονάρο νικήθηκε αλλά ο Μπολσοναρισμός είναι ακόμη εδώ, όπως χαρακτηριστικά μού είπε στη συνάντησή μας".

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησης, σημείωσε:

"Μια συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για μισή ώρα αλλά κράτησε πάνω από μια ώρα. Γιατί ήθελε να μάθει λεπτομέρειες για τις μάχες μας με την τρόικα, για το πώς ξεπεράσαμε την κρίση, για τη λύση του Μακεδονικού, για την Κύπρο και το Αιγαίο, για τη στάση της Ευρώπης στο Ουκρανικό αλλά και για τη μάχη της ευρωπαϊκής Αριστεράς απέναντι στην άνοδο της Ακροδεξιάς.

Συνάντηση Τσίπρα - Λούλα:
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιου Λούλα Ντα Σίλβα

Μου αφηγήθηκε τις μεγάλες δυσκολίες που πέρασε. Τις δύσκολες μέρες στη φυλακή. Την αδίστακτη στάση των αντιπάλων του, τους 700 χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, το τεράστιο έλλειμμα που του αφήνουν στον δημόσιο προϋπολογισμό. Και αναλογιστήκαμε πόσο παρόμοια είναι τα συνθήματα των εχθρών του λαού και της Δημοκρατίας, όταν μου ανέφερε το κεντρικό σύνθημα του Μπολσονάρο : Θεός - πατρίδα - οικογένεια.

Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε την υπόθεση της συνεργασίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων ειδικά σε επίπεδο Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής. Δύο ηπείρους που βρίσκονται αντιμέτωπες όλο και περισσότερο με τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, του νέου ψυχρού πολέμου και του ανταγωνισμού ΗΠΑ-Κίνας. Συμφωνήσαμε, τέλος, να ξανασυναντηθούμε σύντομα.

Ίσως σε μια επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, γιατί θαυμάζει τους αγώνες του ελληνικού λαού και την πολιτισμική μας κληρονομιά. Περιττό να πω με ποια ιδιότητα ευχήθηκε να τον υποδεχτώ.

Σημασία έχει ότι ένας σπουδαίος ηγέτης είναι ταυτόχρονα και ένας σπουδαίος φίλος της Ελλάδας".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Βραζιλία
SHARE:

24Media Network