Τσίπρας: Το “success story” είναι η κωδική ονομασία του τρίτου Μνημονίου

Τσίπρας: Το “success story” είναι η κωδική ονομασία του τρίτου Μνημονίου
Eurokinissi

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ

«Η εναλλακτική ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη λύση και ζητούμενο είναι να πάει ο τόπος σ’ αυτήν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να σωθεί», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία προς του εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

«Είναι πια κοινός τόπος, το να επιμένεις, όπως ο κ. Σαμαράς, σε μια πολιτική που όλοι πλέον, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, ομολογούν πως είναι λανθασμένη και καταστροφική, “είναι περισσότερο από σφάλμα – είναι έγκλημα”. Έγινε πια σε όλους ξεκάθαρο, ότι το περίφημο “success story” δεν είναι παρά η κωδική ονομασία για το τρίτο Μνημόνιο», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε πως ακόμη και η κ. Μέρκελ άρχισε να λέει ότι δεν ευθύνεται αυτή για τα προβλήματα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και είπε πως το κάνει αυτό για να αποσείσει τις ευθύνες της, επειδή βλέπει ότι δεν υπάρχει επιτυχία στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται. Αν υπήρχε επιτυχία θα έσπευδε να εισπράξει το «μπράβο», είπε ο κ. Τσίπρας.

Χαρακτήρισε «ανύπαρκτο» το πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο μιλάει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι το αμφισβητεί και η Τράπεζα της Ελλάδος και σε ότι αφορά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

«Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι για μας σταθερή πολιτική επιλογή – δεν είναι δέσμευση προς τρίτους. Δεν είναι όμως και στόχος για την επίτευξη του οποίου θα συνεχίσουμε μια πολιτική διάλυσης της οικονομίας. Είναι κάτι που το χρειαζόμαστε για να μπορεί η οικονομία μακροπρόθεσμα να βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων. Όχι κάτι που για να το πετύχουμε βραχυπρόθεσμα, θα καταστρέψουμε τις ζωές των ανθρώπων».

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των φορέων είπε ότι ήρθε να συζητήσει μαζί τους ουσιαστικά, να κάνει διάλογο και πως δεν είναι «περαστικός» ή «τράνζιτ», όπως κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά όταν επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα