Τζανακόπουλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί με περισσότερες από 151 ψήφους

Τζανακόπουλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί με περισσότερες από 151 ψήφους
Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Eurokinissi

Με ψήφο ανοχής, εάν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ, θα συνεχίσει η κυβέρνηση με ορίζοντα την ολοκλήρωση της τετραετίας, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον News 24/7 στους 88,6

Την πρόθεση της κυβέρνησης να υπερψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών με περισσότερους από 151 βουλευτές, επανέλαβε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας με τον Βασίλη Σκουρή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος. “Είναι στόχος της κυβέρνησης αλλά και οι συσχετισμοί δείχνουν πως η Συμφωνία θα κυρωθεί με περισσότερες από 151 ψήφους”, τόνισε.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι το πρωτόκολλο εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα κυρωθεί μετά την διεξαγωγή εκλογών στην χώρα μας, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν έχουν “καμία σχέση με την πραγματικότητα”. “Το πρωτόκολλο θα κυρωθεί με απόσταση λίγων ημερών από την ημερομηνία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το “Ποτάμι” και τους τέσσερις βουλευτές του που φέρονται να προτίθενται να στηρίξουν στη Βουλή την Συμφωνία, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε πως έχουν δηλώσει ότι η Συμφωνία αποτελεί θετική εξέλιξη που υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και προσανατολίζονται να την ψηφίσουν και πως σε αυτή την κατεύθυνση συντείνει και η συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ.

“Καλοδεχούμενη” χαρακτήρισε ενδεχόμενη πρόταση μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση. “Αναμένουμε τον κύριο Μητσοτάκη να επαναλάβει την κίνηση που έκανε πέρυσι τον Ιούνιο για να λάβει την ίδια απάντηση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Δεν εξετάζουμε κανένα ενδεχόμενο πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης” είπε ο κ. Τζανακόπουλος. “Δεν προκύπτει ότι θα υπάρξει κατά κανένα τρόπο απώλεια της εμπιστοσύνης της Βουλής. Ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει σαφώς ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, όμως δεν θα στηρίξει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης” και πρόσθεσε πως θα οδηγηθούμε σε κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ισπανία.

“Η Νέα Δημοκρατία επιμένει στις εκλογές γιατί δεν θέλει αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία της και να μπορεί ο λαός να συγκρίνει τις πολιτικές του 2010-2015 και 2015-2019”, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζοντας: “Τις καταστροφικές πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και μίας κυβέρνησης που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια, επανέφερε ανάπτυξη, έθεσε όρους επαναρύθμισης της αγοράς εργασίας”. Όπως είπε, στη λήξη της τετραετίας, οι έλληνες πολίτες θα έχουν την δυνατότητα είτε να επιλέξουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που θα  συνεχίσει το έργο κοινωνικής στήριξης και αναδόμησης της οικονομίας είτε να επιστρέψουν στην αγκαλιά του παλιού καθεστώτος.

Ερωτηθείς από τον Βασίλη Σκουρή για το ενδεχόμενο ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως οι δημοσκοπήσεις δεν επιβεβαιώνονται τα τελευταία έξι χρόνια στην Ελλάδα, παρ’ όλα αυτά δείχνουν διαρκώς μειούμενη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, όπως είπε θα γίνεται όλο και πιο σαφής, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως “δεν υπάρχει η πιθανότητα πολιτικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο 2019”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα