Τζανακόπουλος: “Ο κ. Μητσοτάκης αγκάλιασε τις ακροδεξιές πρακτικές”

Τζανακόπουλος: “Ο κ. Μητσοτάκης αγκάλιασε τις ακροδεξιές πρακτικές”
Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ "υιοθέτησε τις ακροδεξιές πρακτικές και τελικά αυτές γυρνούν εναντίον του" συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την διακοπή της ομιλίας του κ. Μητσοτάκης. Τι είπε για την υπόθεση Πετσίτη και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία.

“Ο φιλικός τύπος της ΝΔ παράγει περισσότερα fake news απ όσα μπορεί να καταναλώσει” τόνισε -σχολιάζοντας την υπόθεση Πετσίτη- ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Και πρόσθεσε: “Ο κ. Πετσίτης έκανε τις δικές του επιλογές και τράβηξε το δικό του δρόμο, από ένα σημείο και μετά υπάρχει ατομική ευθύνη και όλα θα ελεγχθούν, σχετίστηκε με επιχειρήσεις με τις οποίες η κυβέρνηση συγκρούστηκε ανοιχτά. Η είδηση που δημοσιοποιήθηκε είναι απολύτως ψευδής. Ο φιλικός τύπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παράγει περισσότερα fake news απ όσα μπορεί να καταναλώσει η ΝΔ. Η κα Κωνσταντοπούλου σιγοντάρει για δικούς της λόγους τη σκανδαλολογία της ΝΔ”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε αναλυτικά στην αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία: “Υπάρχουν πολίτες που έχουν επιφυλάξεις σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι ενέργειες διακοπής ομιλιών που έχουν χαρακτήρα ακραίο είναι μειοψηφικές και περιθωριακές. Οποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες. Ο κ. Μητσοτάκης αγκάλιασε τις ακροδεξιές πρακτικές, τις υιοθέτησε και τελικά αυτό γυρνά εναντίον του. Η διακοπή της ομιλίας του δεν τον οδήγησε σε αυτοκριτική αντίθετα έπαιξε στο πεδίο των ακροδεξιών λέγοντας ότι η ΝΔ καταψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών. Η ΝΔ μετατοπίζεται προς τα δεξιά και αυτο οδηγεί τις ακροδεξιές οργανώσεις να τίθενται εκτός ελέγχου”.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποδεχτεί την πρόταση Βορίδη για απαγόρευση των αντισυγκεντρώσεων, σημειώνοντας: “Η ΝΔ κάλυψε και στήριξε αυτές τις ακραίες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας”. Σε σχέση με αρνήσεις επιχειρηματιών να μεταβούν μαζί με τον Αλ. Τσίπρα στα Σκόπια είπε: “Πρόκειται για ενέργειες πυροβολισμού των ποδιών μας. Η επίσκεψη θα πάει εξαιρετικά καλά, το επιχειρηματικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο, η υποκρισία περισσεύει”.

Για την απόφαση που θα παρθεί τον Ιούνιο σε σχέση με την ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας ανέφερε ότι “η θέση της Ελλάδα είναι δεδομένη. Εμείς θα στηρίξουμε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ”.

Σχολιάζοντας το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε τα εξής: “Η κα Γεννηματά εξαιτίας των εσωτερικών πιέσεων που δέχεται στο ΚΙΝΑΛ και εξαιτίας των φυγόκεντρων τάσεων κηρύσσει διμέτωπο αλλά επί της ουσίας ταυτίζεται ολοκληρωτικά με τη ΝΔ. Εχουμε την προϊούσα ταύτιση αυτών των δύο δυνάμεων που εκβάλλει στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Από εκεί προκύπτουν τα αδιέξοδά του, στο όνομα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου ενθαρρύνουν τη δεξιά παλινόρθωση. Θα τους κοστίσει πολύ ακριβά. Εχουν εκδικητικό μένος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.”

Ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο προσεχές Γιούρογκρουπ θα δοθεί πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης του περίπου 1 δισ. και πρόσθεσε: “Ο κ. Στουρνάρας υπήρξε ΥΠΟΙΚ μιας κυβέρνησης που υπέγραψε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% μέχρι το 2031. Η κυβέρνησή μας δημιούργησε τους όρους για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Το να εμφανίζεται τώρα ως υπέρμαχος της μείωσης είναι μια ανέξοδη θέση. Εφόσον υπάρχουν οι συσχετισμοί στην ευρωζώνη και ανοίξει μια συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων. Είναι επίσης προφανές ότι θα επιχειρηματολογήσουμε για τον προϋπολογισμό του 2020 ότι η μείωση του αφορολόγητου είναι ένα μέτρο αχρείαστο. Και θα καταφέρουμε να μην εφαρμοστεί όπως καταφέραμε να μην περικοπούν οι συντάξεις”.

Σε σχέση με τις 120 δόσεις για τα χρέη στο Δημόσιο (ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες) ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πολιτική απόφαση να προχωρήσει η ρύθμιση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα