Τζανακόπουλος: ‘Σε φάση δυναμικής ανάκαμψης η οικονομία’

Τζανακόπουλος: ‘Σε φάση δυναμικής ανάκαμψης η οικονομία’

Στο θετικό μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Τι είπε για την έξοδο στις αγορές, αλλά και το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική στην υπόθεση Καμμένου

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τα θετικά στοιχεία που εμφανίζει η ελληνική οικονομία εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακοπουλος, κάνοντας λόγο για ένα “θετικό μομέντουμ”.

“Η κυβέρνηση δεν παίρνει αποφάσεις με βάση τα δημοσιεύματα” είπε για την έξοδο της χώρας στις αγορές τονίζοντας πως οι αποφάσεις θα ληφθούν με μόνο γνώμονα τη βέλτιστη διαχείριση του δημοσίου χρέους.

Η ελληνική οικονομία είναι πια σαφές ότι έχει περάσει σε φάση δυναμικής ανάκαμψης, γεγονός που αποδεικνύεται όχι μόνο από τις εκτιμήσεις για την μελλοντική πορεία, αλλά και από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους».

Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε αναλυτικά στα στοιχεία εκείνα (του τρέχοντος έτους), που έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτή την αλλαγή σελίδας.

Συγκεκριμένα, ήδη μέσα στο 2017: «Το ΑΕΠ μεγεθύνθηκε κατά 0,4%, για το πρώτο τρίμηνο, παρά την αρχική πρόβλεψη για ύφεση 0,5%. Η ανεργία καταγράφει διαρκή και σταθερή μείωση, φθάνοντας στο 21,7%», κατέγραψε συνεπώς «μείωση της τάξης των 6 μονάδων από το δυσθεώρητο 27,2% στα μέσα του 2014. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, δημιουργήθηκαν 256.000 νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που συνιστά την υψηλότερη επίδοση από το 2001».

Πέραν τούτων, «οι επενδύσεις, για το πρώτο τρίμηνο, κατέγραψαν αύξηση κατά 11,9%. Οι εξαγωγές κινούνται σε διαρκή ανοδική τροχιά, το Μάϊο η συνολική τους αξία αυξήθηκε κατά 25,3%».

Επιπροσθέτως, ο Δημήτρης Τζανακοπουλος καταλόγισε στη ΝΔ “προσπάθεια αποπροσανατολισμού” με αφορμή την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που ζητεί η ΝΔ σε βάρος του Πάνου Καμμένου.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε και τα σενάρια για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ενώ δεν παρέλειψε να κρατήσει αποστάσεις και από την ανακίνηση της υπόθεσης Γεωργίου από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα