Τζανακόπουλος: Σύνθετη ονομασία και erga omnes η μόνη λύση για Σκοπιανό

Τζανακόπουλος: Σύνθετη ονομασία και erga omnes η μόνη λύση για Σκοπιανό
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος SOOC

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ θα βρεθούν στη Σόφια για τη Σύνοδο Κορυφής και θα συναντηθούν στο περιθώριο αυτής της συνόδου

«Με φρίκη και αποτροπιασμό παρακολουθούμε την αντιμετώπιση των Παλαιστίνιων διαδηλωτών. Το Ισραήλ να σεβαστεί το δικαίωμα Παλαιστίνιων να διαδηλώνουν. ΕΕ, ΟΗΕ, Αραβικός Σύνδεσμος να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες. Τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα», δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» της ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος.

Για το ονοματολογικό της πΓΔΜ ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως «τονίσαμε με τον πιο σαφή τρόπο, για να υπάρξει συμφωνία , πρέπει να γίνουν αποδεκτοί δύο όροι: σύνθετη ονομασία και erga omnes. Το θέμα της ένταξης της πΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς εξαρτάται από τη συμφωνία . Πρέπει στην περιοχή των Βαλκανίων να κλείνουμε θέματα. Κλειδί για τη σταθεροποίηση είναι και η λύση του συγκεκριμένου προβλήματος. Υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές για κοινά αποδεκτή λύση. Δεν μπορώ να προεξοφλήσω χρονοδιάγραμμα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως οι δύο πρωθυπουργοί θα βρεθούν στη Σόφια για τη Σύνοδο Κορυφής και θα συναντηθούν στο περιθώριο αυτής της συνόδου.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κυβερνητικό πρόβλημα από το θέμα. Οι ΑΝΕΛ έχουν μια διαφορετική αντίληψη. Και πλειοψηφία για τη συμφωνία εκτιμώ θα υπάρξει στο Κοινοβούλιο και πιστεύω δεν θα υπάρξει ανατάραξη», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως θα υπάρξουν ισχυρές ασφαλιστικές δικλίδες και νομικές και τόνισε πως εθνική γραμμή υπάρχει από το 2008, «Βεβαίως έχουμε επιδιώξει συναινέσεις . Η ΝΔ από την αρχή αμφιταλαντεύεται και μεταλλάσσει την πολιτική της γραμμή, Όποτε προκύπτουν νέα δεδομένα γίνεται ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών» ανέφερε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα