Τζιτζικώστας: Μονόδρομος η συγκρότηση εθνικής κυβέρνησης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013// Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ( MotionTeam-ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013// Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ( MotionTeam-ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) MOTIONTEAM

Τι δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για το ενδεχόμενο προσφυγής σε νέες εκλογές και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης

Μονόδρομο αποτελεί η συγκρότηση «εθνικής κυβέρνησης», κατά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς «δεν έχουμε την πολυτέλεια ως χώρα για νέες εκλογές».

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Δημοκρατία, σημειώνει ότι «άμεσα η κυβέρνηση πρέπει να καταλήξει σε μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους», οι οποίοι όσο περνά ο καιρός «προβάλλουν όλο και περισσότερες απαιτήσεις».

Αναφερόμενος στην «εθνική συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων» σημειώνει ότι έπρεπε να είχε επιτευχθεί πριν το αδιέξοδο στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και προσθέτει ότι «τα κόμματα πρέπει να συγκρουσθούν με τον παλιό, κακό εαυτό τους ...και να προτάξουν τη συνεννόηση για τις εθνικές προτεραιότητες».

Σε ό,τι αφορά τις διεργασίες εντός της Ν.Δ., σημειώνει ότι ο κ. Σαμαράς «πρέπει να αναλάβει πλήρως την ευθύνη» για την ήττα του κόμματος στις εκλογές και να ανοίξει «τις διαδικασίες στα θεσμικά όργανα». Συγκεκριμένα, αναφέρεται στη «διοργάνωση ανοικτού συνεδρίου το φθινόπωρο και εκεί να αποφασισθεί να δοθεί ο λόγος στη βάση, στα μέλη και στους φίλους της παράταξης. Ο κόσμος της παράταξης είναι αυτός που θα αποφασισθεί αν θα επαναβεβαιώσει την εντολή στον αρχηγό ή αν θα γυρίσει σελίδα».

Όπως τονίζει ο κ. Τζιτζικώστας, η παράταξη της Ν.Δ. «δεν έχει μια συγκροτημένη πρόταση για το μέλλον, δεν έχει καταφέρει να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να αποτελέσει την αξιόπιστη επιλογή διακυβέρνησης του τόπου, την ώρα μάλιστα που αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος της ευθύνης της εντολής των πολιτών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: