Τζιτζικώστας: 'Να αλλάξουμε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία'

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα  υποψηφίου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα υποψηφίου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας MOTIONTEAM

Την ανάγκη ανανέωσης επισημαίνει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Α. Τζιτζικώστας. Τι απαντά στον προβληματισμό για το ότι θα είναι εκτός Βουλής τουλάχιστον μέχρι το 2019

Είναι ανάγκη να «σπάσει» η επετηρίδα στην ΝΔ και ο νέος αρχηγός της να μπορεί να δίνει τις μάχες στην κοινωνία «εκεί ακριβώς που ηττηθήκαμε», δηλώνει ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Στις δύο αυτές προτεραιότητες για το κόμμα, ο κ Τζιτζικώστας υπογραμμίζει ότι στήριξε την απόφαση του για την διεκδίκηση της θέσης του προέδρου, παρά τις αρνητικές παραινέσεις, αλλά και το πρόβλημα εκλογιμότητας έως το 2019 και στην απουσία του από τα βουλευτικά έδρανα την επόμενη 4ετία.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος», σημειώνει ότι οι μεγάλες συγκρούσεις τα επόμενα χρόνια δεν θα αφορούν στους εφαρμοστικούς νόμους για τις υποχρεώσεις της χώρας. Όμως θα είναι επιβεβλημένο να υιοθετήσουμε μια νέα νοοτροπία που θα απαντά στα ερωτήματα που θα θέτει η κοινωνία και στην αναζήτηση των αρίστων που μπορούν να κάνουν τη χωρά να σταθεί στα πόδια της.

Χαρακτηρίζει ως το μεγαλυτερο πρόβλημα του χώρου την άρνηση "να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξουμε γενιά στη ΝΔ, να συντηρείται η επετηρίδα" και υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει χρόνος για περαιτέρω καθυστέρηση.

Άλλωστε η κοινωνία, προσθέτει, τώρα με την αποχή, αύριο περισσότερο δυναμικά θα διεκδικήσει αυτόν τον νέο τρόπο αντίληψης και εφαρμογής πολιτικών, με ποιότητα και επάρκεια ιδεών και λύσεων όπου αυτές απαιτούνται. Οι εποχή των ηγετών ,όπως τους ξέραμε,παρήλθε, πλέον βασικό κριτήριο για την ΝΔ είναι ο πρόεδρος της να μην την αντιλαμβάνεται ως παλιό κόμμα εξουσίας,αλλά ως τον πυρήνα της αλλαγής που απαιτεί η κοινωνία.

Τέλος, ο κ.Τζιτζικώστας δηλώνει ότι το σχέδιο του για την ΝΔ, την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της χώρας, είναι να την κάνει «σύγχρονη», αναπτύσσοντας πολιτικές στην λογική του κοινωνικού φιλελευθερισμού ώστε «να έχουν όλοι την ευκαιρία να αποκτήσουν τα εφόδια για να βρουν τη θέση τους στην οικονομία και την κοινωνία. Μια κοινωνία η οποία θα έχει λόγους να τροφοδοτεί την συνοχή της και να υποστηρίζει την εθνική της οντότητα με έναν σύγχρονο πατριωτισμό που θα έχει ζωή και σχέδια για το μέλλον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network