Β. Μαρινάκης: Ποτέ δεν έχω χρηματοδοτήσει τη Νέα Δημοκρατία

Β. Μαρινάκης: Ποτέ δεν έχω χρηματοδοτήσει τη Νέα Δημοκρατία
Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης Eurokinissi Sports

Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, τις δικαστικές του υποθέσεις και την μεγάλη του αγάπη τον Ολυμπιακό. “Τυπικές οι σχέσεις μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη” πρόσθεσε και αποκάλυψε ότι ψήφισε Ποτάμι.

Μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη, στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha, παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Όπως είπε “οι ρίζες μου είναι από την Κρήτη και από τον Πόντο και δεν έχω μάθει να με φτύνουν και να σκύβω το κεφάλι”, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση τον έχει στοχοποιήσει για διάφορες υποθέσεις αλλά “δεν έχω να φοβηθώ τίποτα”.

Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στην εκπομπή “Αυτοψία” με τον Αντώνη Σρόιτερ, αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση που έχει με την κυβέρνηση και στις “τυπικές σχέσεις” που έχει με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. “Δεν μπορώ να αισθανθώ φίλο έναν άνθρωπο τον οποίο έχω δει πολύ λίγες φορές και έχω μιλήσει πολύ λίγες φορές μαζί του. Αν ήταν φίλος μου δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ, όπως σας είπα για τον αείμνηστο πατέρα του, όπως σας είπα για τον παιδικό μου φίλο, τον Ισίδωρο, τον οποίο πάντρεψα με την Ντόρα, και με την ίδια την Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν είναι ντροπή. Δεν έχουν κάνει κάτι οι άνθρωποι για να αισθανόμαστε άσχημα να είναι φίλοι μας. Προς Θεού” και ξεκαθάρισε όπως είπε ότι ουδέποτε έχει χρηματοδοτήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα για την κόντρα που έχει με την κυβέρνηση επεσήμανε καταρχήν ότι “το 2014 πίστευα πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι διαφορετικό. Πίστευα ότι ήταν άφθαρτοι, νέοι και πως μπορούν να κάνουν κάτι για τον τόπο, αλλά τελικά αποδείχθηκαν πολύ χειρότεροι. Και τότε ψήφισα Ποτάμι, δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ” και συμπλήρωσε: “Τότε είχα στηρίξει την κ. Δούρου. Το έκανα, πίστευα ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο, αλλά δυσυχώς έπεσα έξω”.

Θα δίνω απαντήσεις

Σε ερώτηση για την εμπλοκή του ονόματός του στην πολιτική κόντρα είπε: “Το ότι το όνομά μου ακούγεται περισσότερο από του κ. Τσίπρα ή του κ. Μητσοτάκη δεν με κανει ιδιαίτερα χαρούμενο. Δεν μου αρέσει που έχω εμπλακεί στην πολιτική αντιπαράθεση, καθως έχω πολλά ενδιαφέροντα και θεωρώ περιττά όλα αυτά τα σχόλια. Μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί διάφορα και σε καθημερινή βάση από επίσημα χείλη. Δεν μπορεί όμως ένας άνθρωπος ο οποίος βάλλεται συνεχώς να μην απαντάει και όταν απαντάει να ενοχλούνται. Οφείλω στον κόσμο να δώσω απαντήσεις”.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ψεύτη τον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι επί τέσσερα χρόνια κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό : “Για έναν δήθεν αριστερό όπως ο κύριος Τσίπρας δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες νιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι όταν βλέπουν πώς πλούτισε η οικογένειά του”.

Το ξεκίνημα της κόντρας με τον Τσίπρα και ο διαγωνισμός για τις άδειες

“Είχαμε μια καλή σχέση από την ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Πίστευα και πιστεύω ακόμα ότι ήταν κάτι σωστό και συμμετείχα σε αυτή τη διαδικασία. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας πιστεύω ότι βοήθησα κιόλας. Στηρίχθηκε πάρα πολύ πάνω μου όσον αφορά τον φάκελο τον οποίο είχαμε καταθέσει, που ήταν αψεγάδιαστος, και με τον τρόπο μας και τη συμμετοχή μας αυτός ο διαγωνισμός είχε ένα αίσιο τέλος στο πρώτο του σκέλος και μετά ήρθε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και ακυρώθηκε” ανέφερε ο κ. Μαρινάκης και συμπλήρωσε: “Και αργότερα μέχρι που βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, νομίζω ήταν τέλος Νοεμβρίου, κάπου εκεί. Σχεδόν τέλος του χρόνου… Δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα.

Οταν είχε ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του ΔΟΛ, είχα εκφράσει την επιθυμία μου να συμμετέχω. Γιατί θεωρούσα ότι αυτές οι δύο πολύ ιστορικές εφημερίδες έπρεπε να σωθούν…Και εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Ο κύριος Τσίπρας και το επιτελείο του, για τους δικούς τους λόγους, δεν θα τους αναλύσουμε, δεν έχει καμία σημασία, είχαν βάλει σκοπό ζωής να κλείσει το Mega. Το κατάφεραν. Επίσης και αυτό μπορούν πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ήταν εμπλεκόμενοι και στον ΔΟΛ αλλά και γύρω από τις εφημερίδες αυτές και από άλλες εφημερίδες – γιατί στη δουλειά σας πάνω πιστεύω ότι ο ένας γνωρίζει τι κάνει ο άλλος, ακούγονται πολλά –, ήθελαν να κλείσουν και αυτές οι δύο εφημερίδες ή να υπάρξει ένας επιχειρηματίας ή ένας άλλος άνθρωπος ο οποίος θα τις αγοράσει και αυτές οι εφημερίδες, για να μιλάμε με πραγματικά παραδείγματα, θα ήταν κάτι όπως βλέπουμε σήμερα το «Εθνος», το «Ντοκουμέντο» ή τη «Νέα Σελίδα»”.

Και στην ερώτηση αν “σας ζήτησαν να τοποθετήσουν δικούς τους ανθρώπους και να επηρεαστεί έτσι η γραμμή των εφημερίδων αυτών;” απάντησε: “Ισχύει και εγώ αυτό που είπα είναι ότι υπάρχουν διευθυντές, τους οποίους είχα αποφασίσει να τους εμπιστευτώ για να προχωρήσουμε σε αυτή την προσπάθεια. Οτιδήποτε θέλει μια κυβέρνηση ή κάποιο πολιτικό κόμμα θεσμικά θα μπορούσε να συζητήσει μαζί τους. Αν ήθελε να προτείνει κάποιο δημοσιογράφο ή κάποιον αρθρογράφο, ο οποίος να ασχολείται με την κυβέρνηση, με το κυβερνητικό ρεπορτάζ ή με το κόμμα, με ένα πολιτικό κόμμα ή οτιδήποτε… Ηταν κάτι με το οποίο δεν είχα καμία αντίρρηση, αλλά το να συζητάμε για διευθυντικά στελέχη ή ακόμα χειρότερα να συζητάμε για ορισμένους δημοσιογράφους οι οποίοι είχαν μια μεγάλη διαδρομή, ότι πρέπει να απομακρυνθούν, είναι κάτι το οποίο δεν θα το έκανα ποτέ στη δικιά μου επιχείρηση, στη δικιά μου δουλειά”.

Για τον κ. Καμμένο

“Δεν έχω καμία δουλειά στην Ελλάδα, καμία δουλειά με το ελληνικό Δημόσιο και δεν είχα ποτέ αυτή την οικειότητα, αυτή τη σχέση με τον κύριο Πρωθυπουργό ή με κάποιον υψηλά ιστάμενο στην κυβέρνηση. Η μόνη σχέση την οποία είχαμε αποκτήσει ήταν η επαφή που είχαμε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που συζητάγαμε. Οχι μόνο μαζί μου, το έχω ξαναπεί αυτό, αλλά και με τους άλλους καναλάρχες και επίδοξους καναλάρχες στο πώς θα διεκπεραιωθεί αυτός ο διαγωνισμός. Αρα, λοιπόν, από τη στιγμή που δεν είχα ποτέ αυτή την οικειότητα δεν θα μπορούσα ποτέ να πω κάτι τέτοιο. . Ο Καμμένος τι μπορούσε να μου κάνει εμένα; Ο Καμμένος για ό,τι μου έχει κάνει τον έχω μηνύσει σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, του έχω κάνει συγκεκριμένες αγωγές. Ή έχω απευθυνθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Λοιπόν, δεν μου κάνει καμία ζημιά ο Καμμένος και, ξέρετε, δεν υπολόγισα ποτέ ότι ο κύριος Καμμένος μπορεί να μου κάνει κάποια ζημιά. Εντάξει, είναι κουραστικό κάθε μέρα να προσπαθείς να ακούσεις κάποιον που προσπαθεί να σου δημιουργήσει ένα πρόβλημα, αλλά, ξέρετε, μπορείτε να το δείτε και σήμερα όταν βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις πού είναι ο κύριος Καμμένος. Αρα δεν τον υπολόγισα ποτέ ότι μπορεί να μου κάνει τόσο μεγάλο κακό που να θέλω να φύγει από την κυβέρνηση…” και κατέληξε λέγοντας: “Πλήρωσα κάποια πολλά εκατομμύρια για να αγοράσω αυτές τις δύο εφημερίδες, το συνολικό κόστος είναι πάνω από 22-23 εκατομμύρια, πόσο έχει στοιχίσει… Ε, τώρα να χαρίσω 23 εκατομμύρια στην κυβέρνηση για τον κύριο Καμμένο το βλέπω υπερβολικό”.

Fake News

“Μιλάνε για fake news. Δυστυχώς για αυτούς, τα fake news επαληθεύονται. Είδατε ότι «ΤΑ ΝΕΑ» είχαν αποκαλύψει την περίφημη κρουαζιέρα του Πρωθυπουργού με μια θαλαμηγό 35 μέτρων. Επαληθεύτηκαν ύστερα από πολλούς μήνες. Και διάφορα άλλα, μπορούμε να μιλάμε με γεγονότα για πολλή ώρα, για πάρα πολλά fake news, υποτίθεται, τα οποία δυστυχώς για την κυβέρνηση έχουν επαληθευτεί. Αρα, θεωρώ λάθος το να αντιμετωπίζεις κάποιον ο οποίος σου ασκεί κριτική με έναν τρόπο… στο να θέλεις να τον τελειώσεις. Ή να τον κλείσεις. Το θεωρώ μεγάλο λάθος”.

Για Καλογρίτα και “Noor 1”

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν και οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Μαρινάκης:

-Στη συνέντευξη στον Χατζηνικολάου στον Real FM είπατε ότι ο Παππάς σάς πρότεινε να χρηματοδοτήσετε τον Καλογρίτσα για να αγοράσει την άδεια. Τον προκαλέσατε να σας διαψεύσει. Ο Παππάς το έκανε στην ΕΡΤ. Εχετε κάποιο στοιχείο να αποδείξετε τον ισχυρισμό σας;

“Ο λόγος που έκανα την αποκάλυψη ήταν ο εξής: ο φάκελος που είχαμε καταθέσει για να λάβουμε μέρος στον διαγωνισμό και η άδεια που αποκτήσαμε με 72 εκατ. ελέγχθηκε από τις Αρχές, από πού προέρχονται τα χρήματα, αν είναι νόμιμα. Αποδείχθηκε αψεγάδιαστος φάκελος. Το έλεγξαν και ήξεραν από πού προέρχονται τα χρήματα. Εφτασαν στο σημείο να μου στείλουν τον Καλογρίτσα, ο οποίος δεν πέρναγε από τα γραφεία μου στον Πειραιά, είδε φως και μπήκε, να ζητήσει 20 εκατομμύρια προκαταβολή για το κανάλι. Ο κ. Καλογρίτσας ήρθε επίσημα στο γραφείο μου, όχι από την πίσω πόρτα, από την κανονική. Τον υποδέχθηκαν, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες ασφαλείας και τίποτα παραπάνω. Απεχθάνομαι να γράφεις τον κόσμο και δεν θα το έκανα ποτέ. Υπάρχουν όμως κάμερες ασφαλείας και άνθρωποι που δουλεύουν στο κτίριο και ήταν εκεί στην υποδοχή”.

-Το να ήρθε στο γραφείο σας δεν σημαίνει ότι τον έστειλε η κυβέρνηση, μπορεί να ήρθε μόνος του.

“Κύριε Σρόιτερ, δουλεύετε σε ένα μεγάλο κανάλι. Μπορώ να έρθω εγώ στον ιδιοκτήτη του καναλιού σας και να πω θέλω να φτιάξω ένα κανάλι, δεν έχω τα χρήματα, μπορείτε να μου δανείσετε αυτά τα χρήματα για να σας ανταγωνίζομαι; Εχει καμία λογική;”.

-Δεν μου φαίνεται λογικό να χρηματοδοτείτε ανταγωνιστή σας, αλλά δεν αποδεικνύει ότι τον έστειλε κάποιος. Μπορεί να είμαι πολύ φιλόδοξος ή τρελός, δεν σημαίνει ότι με έστειλε κάποιος.

“Δεν εχει λογική να έρθει ένας ανταγωνιστής να τον δανείσεις για να σε ανταγωνίζεται την επόμενη μέρα. Συμφωνούμε σε αυτό; Ο άνθρωπος για να το απαντήσει αυτό είναι ο ίδιος ο Καλογρίτσας, ο οποίος δεν βγήκε να το διαψεύσει, αν και είμαι σίγουρος ότι τον έχουν πάρει τηλέφωνο πολλοί δημοσιογράφοι και πολλοί άνθρωποι από την κυβέρνηση. Εχει μικρή σημασία τι λέει ο Μαρινάκης, ο Σρόιτερ, ο Παππάς, ας το δούμε με τη λογική. Δεν εχει λογική να περνάει ένας φιλόδοξος καναλάρχης στα γραφεία στον Πειραιά, να σταματήσει το αυτοκίνητο, να χτυπήσει την πόρτα και να πει «κύριε Μαρινάκη, χρηματοδοτήστε το κανάλι». Ο κ. Καλογρίτσας ήρθε στο γραφείο μου, το ραντεβού το έκλεισε ο κ. Παππάς με εντολή του κ. Τσίπρα όπως μου είχε πει, γιατί δεν έκανε τίποτα χωρίς να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, με σκοπό να χρηματοδοτήσω τον κ. Καλογρίτσα”.

Γιατί δεν το καταγγείλατε τότε που γινόταν και ένας τρελός χαμός με τον Καλογρίτσα;

“Γιατί να το καταγγείλω, ήταν κάτι παράνομο; Απλά η κυβέρνηση ήθελε για το κόμμα ένα κανάλι. Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό. Αν είχα πιεστεί, εκβιαστεί, θα πήγαινα στην ελληνική Δικαιοσύνη. Γιατί τα λέω δύο, δυόμισι χρόνια μετά; Σας λέω πώς ήταν. Πώς είναι δυνατόν όλη αυτή η υποκρισία από την πλευρά του κ. Τσίπρα ή του κ. Παππά όταν ξέρουν πολύ καλά από πού προέρχονται τα χρήματα του κ. Μαρινάκη, τα έχουν ελέγξει πολλές φορές. Συζητάνε για βρώμικο χρήμα, για χρηματοδότηση της ΝΔ, μόνο και μόνο για να έχουν μια ατζέντα να πάνε στις εκλογές. Αυτό είναι ό,τι πιο ελεεινό μπορεί να σκεφτεί ένας άνθρωπος”.

Για το “Noor 1” και τους “στημένους αγώνες”

-Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί και τη δικαστική σας περιπέτεια σε κάθε ευκαιρία, μιλάει και για τον υπόδικο Μαρινάκη. «Νοοr1». Υπάρχει μια δίωξη και εις βάρος σας για χρηματοδότηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών… (διαβάζει κατηγορία). Εσείς λέτε ότι είναι μια σκευωρία.

“Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό και είναι ό,τι πιο άσχημο μπορεί να συμβεί ή να κάνει ένας άνθρωπος. Με το χέρι στην καρδιά κοιτάζοντάς σας στα μάτια, σας λέω ότι δεν έχω καμία σχέση. Για παράδειγμα: ασχολείστε με τα ΜΜΕ, εφημερίδες, κανάλι. Μια εφημερίδα αγοράζει χαρτί απαραίτητο για να τυπωθεί. Ενας τηλεοπτικός σταθμός χρειάζεται πολλές κάμερες να αγοράσει. Ο ιδιοκτήτης σταθμού ή εφημερίδας διαλέγει με ποιους προμηθευτές θα συνεργαστεί και συμφωνεί σε ένα τίμημα για να αγοράσει χαρτί. Μέσω τράπεζας στέλνει τα χρήματα και γίνεται η παραλαβή χαρτιού. Μετά από έναν χρόνο, η εταιρεία με την οποία συνεργάστηκε και αγόρασε χαρτί, εμπλέκεται με μια υπόθεση ναρκωτικών. Τι σχέση έχει αυτό με τον ιδιοκτήτη του καναλιού ή της εφημερίδας που αγόρασε χαρτί; Στη δική μας περίπτωση, από την εισηγμένη εταιρεία στο αμερικανικό χρηματιστήριο έγιναν δυο εμβάσματα σε μια εταιρεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αγοράσαμε πετρέλαια για τα πλοία της εταιρείας μας τα οποία παραδόθηκαν κιόλας. Μετά από 14-15 μήνες ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας είχε εμπλοκή σε μια μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών. Αυτό είναι όλο. Αυτά που σας λέω έχουν ελεγχθεί. Πάρα πολλές φορές από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, δικηγόρους, ορκωτούς λογιστές και δεν έχει βρεθεί τα παραμικρό. Πετρέλαιο αγοράζαμε, δεν είχαμε σχέση με όλα αυτά. Επίσης έχει γίνει ένα δικαστήριο, έχουν εξεταστεί πολλοί μάρτυρες. Το όνομα το δικό μου και της εταιρείας μου δεν υπάρχει πουθενά. Οι αμερικανικές Αρχές που ασχολούνται με αυτές τις υποθέσεις έχουν εκθέσεις, στις οποίες δεν αναφερόμαστε πουθενά”.

-Αρα δεν έχετε και κανένα θέμα να γίνει αυτή η δίκη, γιατί θα αποδειχθεί…

“Ενα λεπτό, δεν υπάρχει δίκη, γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό.”

-Αν γίνει η δίκη.

“Δεν είναι το θέμα αν θα γίνει η δίκη. Εγώ θεωρώ ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε ποτέ ούτε καν σε δίκη. Πρόκειται για στημένη σκευωρία από ανθρώπους, για να μας κάνουν κακό και να φτιάξουν την ατζέντα που χρησιμοποιούν σήμερα. Με το χέρι στην καρδιά, οι ρίζες μου είναι από την Κρήτη και από τον Πόντο και δεν έχω μάθει να με φτύνουν και να σκύβω το κεφάλι. Ολοι αυτοί, υπάρχουν και πολιτικοί, οι οποίοι έχουν ανάμειξη σε αυτή την ιστορία, θα πληρώσουν ένα πολύ ακριβό τίμημα στα χρόνια που έρχονται. Και να μη βγουν αύριο και πουν «απειλή». Είναι μια υπόσχεση. Υπάρχουν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον συγκεκριμένων λειτουργών και συγκεκριμένων πολιτικών που σε λίγο καιρό θα βγουν αποφάσεις”.

-Εχετε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο;

“Εχω προσφύγει στο ευρωπαϊκό και στα ελληνικά δικαστήρια και υπάρχει και κάτι άλλο. Πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση ψήφισε έναν νόμο, που είναι μια κοινοτική οδηγία, ο οποίος ρητά γράφει ότι δεν μπορεί ένα πολιτικό πρόσωπο να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε μια δικαστική υπόθεση που είναι εν εξελίξει. Ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης καθημερινά δεν ακολουθούν τον νόμο, τον παραβιάζουν. Οπότε ένας πρωθυπουργός που ακούμε σχεδόν κάθε μέρα να μιλάει για την υπόθεσή μου, για να φτιάξει ατζέντα και να καλύψει την ανυπαρξία σε πολλά θέματα, είναι επικίνδυνος για τον τόπο. Δεν μπορείς να παραβιάζεις έναν νόμο καθημερινά. Εγώ έχω οικογένεια, επιχειρήσεις, πολλούς φίλους, οπαδούς. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο και ειδικά σε έναν άνθρωπο σαν και εμένα. Δεν θα το επιτρέψω, θα δείτε σύντομα ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας. Θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν το εύχομαι ούτε στον μεγαλύτερο εχθρό μου. Δεν μπορείς να ζεις σε μια δημοκρατική χώρα και η κυβέρνηση καθημερινά να προσπαθεί να επηρεάσει συγκεκριμένες υπηρεσίες εναντίον σου. Την Οικονομική Αστυνομία, την Επιθεώρηση Εργασίας, το δικαστικό Σώμα, το Λιμενικό… “.

-Μου λέτε δηλαδή ότι η κυβέρνηση έχει βάλει όλους αυτούς τους φορείς να σας ψάχνουν, να σας κυνηγούν;

“Ναι, είναι κάτι που δεν το συναντάς σε μια δημοκρατική χώρα. Οσο επίπονο και να ήταν για εμένα, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, δεν έχουν βρει τίποτα. Ο Μαρινάκης δεν φοβάται. Αυτό όμως συμβαίνει με εμένα, όχι με άλλους επιχειρηματίες ή έλληνες πολίτες. Δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως τίποτα”. -Το σχόλιό σας για τους στημένους αγώνες και την κατηγορία για αλλοίωση αποτελεσμάτων και σύσταση συμμορίας. “Και αυτή είναι μια πονεμένη ιστορία, γιατί έχει φτάσει μέχρι τον Αρειο Πάγο, έχουν γίνει αναιρέσεις. Θα δούμε σε λίγο καιρό ποιοι δικαστές έχουν αναβαθμιστεί και ποιοι όχι, είναι μια πονεμένη ιστορία που επανέρχεται, τελειώνει και ξανάρχεται, δεν υπάρχει ουδεμία ανάμειξη δική μου σε αυτά. Είναι κάτι το οποίο έχουμε ζήσει στο παρελθόν, έχουν γίνει και άλλα δικαστήρια, ούτε εκεί υπήρξε το παραμικρό. Αρα δεν έχω κάτι να φοβηθώ”.

-Να γίνω κακός; Μήπως δεν έχετε να φοβηθείτε γιατί μόλις γίνουν τα δικαστήρια θα καθαρίσει η ΝΔ;

“Να σας απαντήσω με τη γλώσσα του κυρίου Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας από τη μέρα που έγινε Πρωθυπουργός είπε 5 εκατ. ψέματα και έχει διαπράξει 3 εκατ. εγκλήματα και παραμένει Πρωθυπουργός. Αυτό τα λέει όλα”.

Για τον Πέτρο Κόκκαλη

-Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα έχετε τον Πέτρο Κόκκαλη. Είναι ή όχι πλήγμα αυτό;

“Δεν θα το έλεγα πλήγμα. Θεωρώ ότι η ομάδα που έχουμε, αυτά που έχει κάνει μέχρι σήμερα, τα έκανε χωρίς τον Πέτρο Κόκκαλη. Και αυτά που θα κάνουμε τα επόμενα πέντε χρόνια, το ίδιο”.

-Εχετε πει ότι τον βάλατε στο ψηφοδέλτιο του Δήμου Πειραιά επειδή σας παρακάλεσε ο πατέρας του για να έχει μια απασχόληση.

“Σωστά”.

-Απάντησε ο κύριος Κόκκαλης σε αυτό, είπε ότι λέτε ψέματα και ότι τον παρακαλούσατε να είναι εκείνος ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού. Ισχύει;

“Δεν ισχύει. Πρέπει να απαντήσουμε πάλι με την απλή λογική. Τι λέει λοιπόν ο κ. Κόκκαλης, ότι του έκανα πρόταση να είναι υποψήφιος δήμαρχος… Είπε ότι δεν δέχτηκε να είναι δοτός δήμαρχος”.

-Δεν δέχτηκε να είναι στην ουσία υπό τον έλεγχό σας, το λέω εγώ για κάποιον που δεν έχει δει τη συνέντευξή του.

“Ναι. Σας λέω λοιπόν, κύριε Σρόιτερ, που έχετε μια διευθυντική θέση στην εφημερίδα που εργάζεστε ή στο κανάλι που εργάζεστε. Σας κάνω μια πρόταση για να αναλάβετε μια υψηλότερη διευθυντική θέση. Και μου λέτε: «Κύριε Μαρινάκη, σας ευχαριστώ αλλά δεν θέλω να είμαι δοτός διευθυντής». Και επανέρχομαι, με μια καινούργια πρόταση, ότι ξέρετε κάτι; Να μην είσαι πάνω από τον διευθυντή αλλά να είσαι απλός υπάλληλος του καναλιού. Και μου λες «ευχαριστώ την αποδέχομαι»”.

-Λέτε ότι δέχτηκε να είναι δημοτικός σύμβουλος. “Δηλαδή από τη μια λες ότι δεν δέχεσαι να είσαι δοτός δήμαρχος, αλλά δέχεσαι να είσαι δοτός δημοτικός σύμβουλος;

Ούτε άξια σχολιασμού δεν είναι αυτά. Εγώ θέλω να το αφήσω εδώ. Δεν χρειάζεται ούτε να ασχολούμαστε με τον Πέτρο, του ευχήθηκα καλή επιτυχία και εδώ τελειώνουμε”.

-Θα το κλείσω αφού σας ρωτήσω, γιατί πρέπει να σας ρωτήσω. Εκ των υστέρων μιλάτε για τον πατέρα του για τη διαπλοκή, για επιχειρηματίες με το Δημόσιο, πράγματα που γνωρίζατε όταν ήταν στον συνδυασμό, γιατί δεν τα λέγατε τόσα χρόνια;

“Είναι πολύ ωραία ερώτηση. Το πρώτο πράγμα που είχα πει στον Πέτρο Κόκκαλη, το είχα πει και στον πατέρα του, το είχε πει και ο Μώραλης, όσο καιρό είναι στον Δήμο Πειραιά: Εταιρείες Intracom, Intralot, οτιδήποτε έχει να κάνει με την οικογένεια Κόκκαλη δεν θα κάνει καμιά δουλειά με τον Δήμο. Ασχετα αν προσπάθησαν με ένα πάρκινγκ, με ένα γκαράζ να κάνουν δουλειές με τον Δήμο. Αλλά, τέλος πάντων, όσο καιρό βρίσκεται ο Γιάννης Μώραλης στον Δήμο Πειραιά και εγώ μαζί του (ή και εγώ να μην ήμουν εκεί), ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα γίνει καμιά δουλειά με εταιρείες που ανήκουν στην οικογένεια Κόκκαλη”.

-Εφοπλιστής, πρόεδρος ομάδων, ιδιοκτήτης ΜΜΕ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Ποιο αγαπάτε περισσότερο και πώς τα προλαβαίνετε όλα αυτά;

“Είναι δύσκολο, γιατί είναι διαφορετικά. Αλλο να ασχολείσαι με τη ναυτιλία, άλλο με το ποδόσφαιρο, με τον δήμο, με τα ΜΜΕ. Εμένα μου αρέσει να δημιουργώ, δεν κουράζομαι εύκολα, δεν θα με ακούσετε να σας πω ότι είμαι κουρασμένος, γιατί με ευχαριστεί αυτό. Το καλό είναι πως ό,τι έχω κάνει μέχρι σήμερα κάνει πρωταθλητισμό. Οι εταιρείες μας στη ναυτιλία, ο Ολυμπιακός, «ΤΑ ΝΕΑ» και «Το Βήμα», ακόμη και η Νότιγχαμ Φόρεστ, πρωταγωνιστούν. Το να κάνεις σε όλα αυτά πρωταθλητισμό είναι εξαιρετικά δύσκολο, να παραμείνεις στην κορυφή. Την υγειά μας να έχουμε και θα συνεχίσουμε έτσι”.

-Τι αγαπάτε περισσότερο;

“Τον Ολυμπιακό. Ασχολούμαι πολλές ώρες με την ομάδα. Από την άλλη, η ναυτιλία με ευχαριστεί, είναι περιβάλλον ανταγωνιστικό, έχεις να κάνεις με ανθρώπους έξυπνους, μορφωμένους, με μυαλά. Και θα πρέπει να τους ανταγωνίζεσαι και να κερδίζεις. Αρα είναι κάτι που μου αρέσει, κάνει καλό και στο μυαλό μου και στην καθημερινότητά μου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα