Βαρουφάκης: Η συμφωνία θα επέλθει και θα υπάρξει πλήρης σταθεροποίηση

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ μιλώντας στο συνέδριο της ΕΕΔΕ περιέγραψε το διακύβευμα της διαπραγμάτευσης, τα προβλήματα των ασφαλιστικών και της οικονομίας και εμφανίστηκε βέβαιος πως θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους

Χρειάζεται ευρωπαϊκή παρέμβαση για την επίλυση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών επισήμανε από το βήμα του τραπεζικού συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι στο Παρίσι συζητείται το θέμα μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών.

Στο πλαίσιο αυτό τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας bad bank και υπέρ της χρησιμοποίησης κεφαλαίων από το EFSF χωρίς αργοπορία. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη δημιουργίας αναπτυξιακής τράπεζας.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφερόμενος στους στόχους της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας, εστίασε την προσοχή του μεταξύ άλλων στην βιώσιμη πορεία των δημοσιονομικών μας στο διηνεκές, με την επίτευξη κατάλληλων δημοσιονομικών πλεονασμάτων και όχι επιστροφή στα αναξιοπρεπή ελλείμματα του παρελθόντος.

Μιλώντας για το ασφαλιστικό είπε ότι είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που καλείται και για αυτό τον λόγο απαιτούνται μεταξύ άλλων έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να στηριχθούν τα ταμεία.

Για την αγορά εργασίας επισήμανε ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί έξυπνα και αποτελεσματικά καθώς σήμερα «δεν εργάζεται» και για το σκοπό η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι θα πρέπει να εξασφαλίζουν ένα ποσοστό στο δημόσιο, έστω και μειοψηφικό, ώστε να υπάρχουν έσοδα, αντί να γίνεται ξεπούλημά της. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει διασύνδεση της επένδυσης των ιδιωτών με την τοπική κοινωνία.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις επισήμανε ότι είναι απίστευτο πόσοι άνθρωποι ασχολούνται από όλες τις πλευρές, ενώ τόνισε ότι η διαπραγμάτευση δεν γίνεται για να γίνεται.

Στόχος της διαπραγμάτευσης μας δεν είναι μόνο η επίλυση του ελληνικού ζητήματος αλλά η πραγματική ολοκλήρωση της ευρωζώνης, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Κλείνοντας την ομιλία του επισήμανε ότι η εποχή που μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα ήταν αντίθετη με την επιχειρηματικότητα έχει παρέλθει.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βαρουφάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σύγκλιση θέσεων, αλλά όχι απόλυτη ταύτιση στο Βrussels Group. Βήματα προόδου στη διαπραγμάτευση

Ντάισελμπλουμ: Ανοίγει ο δρόμος για την Ελλάδα. Σύντομα η συμφωνία με τους πιστωτές

Από το καλοκαίρι η πιλοτική εφαρμογή της λοταρίας. Τι προβλέπει το μέτρο της τυχερής απόδειξης

SHARE:

24Media Network