Βαρουφάκης: Σταθμός το Συνέδριο του ΜέΡΑ25

Βαρουφάκης: Σταθμός το Συνέδριο του ΜέΡΑ25
Γιάνης Βαρουφάκης. MotionTeam

Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα θα ξεκινήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης αμέσως μετά το συνέδριο του ΜέΡα 25. Τον Νοέμβριο η εκλογή οργάνων.

Το στίγμα του πολιτικού σχεδιασμού για το επόμενο διάστημα με πρώτο σταθμό το συνέδριο, έδωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης τονίζοντας ότι την επόμενη ημέρα του συνεδρίου θα ξεκινήσει περιοδεία σε όλη τη χώρα. Θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος του συνεδρίου το Νοέμβριο με την εκλογή οργάνων «και με την μακρόπνοη στρατηγική του ΜέΡΑ25, τι γίνεται στον κόσμο, γιατί γίνεται και πώς το αλλάζουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο ΜέΡΑ, ο κ. Βαρουφάκης έκανε μια αναδρομή για να τονίσει ότι «ήταν δύσκολο να στηθεί ένα κόμμα από το μηδέν, χωρίς να γίνει “άλλο ένα κόμμα” κι έτσι με καθολικές ψηφοφορίες όπου δεν ψηφίζουν μόνο Έλληνες, αλλά κι Ευρωπαίοι, δημιουργείται ένα κόμμα αρχών, όχι ένα προσωποπαγές κόμμα μια από τα ίδια».

Προσέθεσε ότι «το Συνέδριο για μας είναι ένας σταθμός της διαδικασίας να αποδώσουμε το ΜέΡΑ25 που δημιουργήσαμε λίγοι άνθρωποι τότε, στους νέους συνοδοιπόρους μας που ήρθαν να το αγκαλιάσουν μέσα από τη συμμετοχική δημοκρατία και τις οργανωτικές διαδικασίες». Για τις εργασίες του συνεδρίου είπε πως «οι εισηγήσεις των πολιτικών θέσεών μας στο Συνέδριο, αφορούν όλες τις πτυχές της απόδρασης της χώρας και του λαού μας από τη φυλακή του χρέους, από αυτή τη λαίλαπα που βλέπουμε σε όλα τα πεδία και σήμερα, υπό το πέπλο του χρέους. Εμείς πρέπει να έχουμε θέσεις για όλα, το ΌΧΙ μόνο δεν αρκεί και οι 22 θεματικές πιάνουν όλες αυτές τις πτυχές για το τι πρέπει να γίνει σε όλα αυτά τα ζητήματα, τι μπορεί να γίνει ρεαλιστικά σήμερα, όχι σε έναν άλλο κόσμο κι αυτό είναι επαναστατικό. Ενώ γι’ αυτές τις 22 θεματικές κιόλας θα ψηφίσουν όλα τα μέλη μας στην Ελλάδα και θα τις εγκρίνουν και οι Ευρωπαίοι συνοδοιπόροι μας».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ακόμα την αξία της κληρωτίδας για τα όργανα του ΜέΡΑ25, λέγοντας «πως είναι πολύ απελευθερωτική, τόσο για τη συμμετοχή και τη λογοδοσία όσο και για να μη στήνονται κομματικοί μηχανισμοί, ενώ ανέφερε ακόμα πως στο Συνέδριο θα στείλουν μηνύματα σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο Κεν Λόουτς κι άλλοι».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα