Βαρβιτσιώτης: Υπάρχει καχυποψία για φαγοπότι στο προσφυγικό

Βαρβιτσιώτης: Υπάρχει καχυποψία για φαγοπότι στο προσφυγικό
O Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Eurokinissi

Μιλώντας στον news24/7 στους 88,6 o Mιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε για κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων για το προσφυγικό.

Πρέπει να βελτιώσουμε την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων για να μην έχουμε νεκρούς, είπε ο τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ρ/σ news24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

“Η Ιταλία -συνέχισε- αναδεικνύει όλα τα μεγάλα προβλήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής πολιτικής, έχει μια κυβέρνηση με λαϊκιστική ατζέντα και μπορεί να εκβιάζει την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα, και στο οικονομικό και στο επίπεδο της ασφάλειας. Η Ιταλία έχει δεχθεί μεγάλος βάρος του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Δεν έχει πάρει κοινοτικά κονδύλια, όπως εμείς.

Εχει δημιουργήσει ένα αξιοθαύμαστο σύστημα υποδοχής αλλά έχει το δικό μας πρόβλημα, ότι όποιος μπαίνει στην Ιταλία δεν φεύγει ποτέ. Είναι λογικό να υπάρχει κόπωση στην ελληνική κοινωνία”.

Κατά τον κ. Βαρβιτσιώτη, “υπάρχει κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων για το προσφυγικό. Υπάρχει ελληνική ευθύνη, έχει παίξει άσχημα και η ΕΕ. Εχουμε ζητήσει καταγραφή των ΜΚΟ και των εργαζόμενων σε αυτές, έχουμε ζητήσει έλεγχο στη διαχείριση των κονδυλίων.

Εχουν απορροφηθεί μόνο τα έκτακτα κονδύλια που δίνονται για έκτακτες καταστάσεις που δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση. Εχω καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή και δεν μου απαντούν. Αν είναι τόσο καθαροί όσο λένε, ας μας δώσουν όλα τα στοιχεία. Οσο δεν το κάνουν, υπάρχει καχυποψία όχι μόνο για κακοδιαχείριση αλλά και για φαγοπότι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα