Βασιλική Θάνου στον Οικουμενικό Πατριάρχη: Η φιλοξενία των Ελλήνων, ήταν πάντοτε μέσα στο DNA τους

Βασιλική Θάνου στον Οικουμενικό Πατριάρχη: Η φιλοξενία των Ελλήνων, ήταν πάντοτε μέσα στο DNA τους

Συναντήθηκε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Χίο

Στη γνώριμη για εκείνον Καλλιμασιά, εκεί όπου το πλήθος των πιστών τον είχε υποδεχτεί 18χρόνια πριν, τότε που συνοδεύονταν από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χίου κ. Διονύσιο και τον νεαρό τότε ιερέα π. Γεώργιο Κωνσταντίνου, βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Το πλήθος του επεφύλασσε θερμή υποδοχή στην πλατεία του χωριού ραίνοντάς τον με ροδοπέταλα και προσφέροντάς του παγωμένη σουμάδα.

Διερχόμενος από τα στενά σοκάκια της Βέσσας ο Πατριάρχης με τη συνοδεία του κατέληξε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εκεί όπου τον υποδέχθηκε η πρωθυπουργός της χώρας Βασιλική Θάνου καθώς και πλήθος κόσμου. Μετά το προσκύνημα η πατριαρχική πομπή κατευθύνθηκε προς την πλατεία του χωριού εκεί όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής και το τρισάγιο του εκ Βέσσας Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντίνου του Ε’ του Βαλλιάδου.

Βασιλική Θάνου στον Οικουμενικό Πατριάρχη: Η φιλοξενία των Ελλήνων, ήταν πάντοτε μέσα στο DNA τους

Η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, η οποία παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κώστα Μουσουρούλη, είχε συνάντηση με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστίνα Καλογήρου καθώς και τον Δήμαρχο Χίου κ. Βουρνού, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των ενεργειών που έγιναν στο νησί με στόχο τη διαχείριση των αυξημένων προσφυγικών ροών το τελευταίο διάστημα, παρέστη σε γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος Χίου προς τιμήν της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η φιλοξενία των Ελλήνων, ήταν πάντοτε μέσα στο DNA τους

"Εξοχότατη κυρία Πρωθυπουργέ, χαίρομαι που σας βλέπω. Μας συγκινεί η ευαισθησία σας για τους πρόσφυγες, για τους μετανάστες, για τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους. Κινητοποιήσατε τα πάντα" ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. "Παναγιότατε, η χαρά είναι δική μου. Θεωρώ ότι όλοι οι Έλληνες διαθέτουν αυτή την ευαισθησία. Είναι γνωστό εξάλλου και από αρχαιοτάτων χρόνων η φιλοξενία των Ελλήνων, ήταν πάντοτε μέσα στο DNA τους".

Βασιλική Θάνου στον Οικουμενικό Πατριάρχη: Η φιλοξενία των Ελλήνων, ήταν πάντοτε μέσα στο DNA τους

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επεσήμανε τον άριστο τρόπο λειτουργίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία παρότι βραχεία ήταν "καρποφόρος και αποτελεσματική" όπως εξήγησε.

Στη Λέσβο μεταβαίνει σήμερα η Βασιλική Θάνου

Κατά τον χαιρετισμό της στο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος Χίου, η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός τόνισε ότι η παρουσία της στη Χίο, όπως και η αντίστοιχη, προγραμματισμένη για την Κυριακή, στη Λέσβο, ήταν επιβεβλημένη λόγω του προβλήματος που υπέστησαν τα νησιά από την αυξημένη ροή προσφύγων, για την οποία όπως είπε: «κάναμε  ό,τι ήταν δυνατόν, όλοι οι υπουργοί, όλα τα μέλη της κυβερνήσεως, ώστε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρότι η μικρή θητεία είναι αντιστρόφως ανάλογη με τα βάρη τα οποία επωμίσθη (η κυβέρνηση)”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ politischios

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βαρθολομαίος
SHARE: