Βάσω Κόλλια: μία γυναίκα στην κυβέρνηση Σαμαρά που πιστεύει πολύ στην τεχνολογία!

Βάσω Κόλλια: μία γυναίκα στην κυβέρνηση Σαμαρά που πιστεύει πολύ στην τεχνολογία!

Η Βάσω Κόλλια δεν είναι η πρώτη φορά που θέτει την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας ως προμετωπίδα της πολιτικής της από την θέση που υπηρετεί.

Ο λόγος για την Γενική Γραμματεάς Ισότητας Βάσω Κόλλια. Μία από τις λιγοστές γυναικείες παρουσίες στο κυβερνητικό σχήμα, η οποία όμως φροντίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της μέσα από δράσεις τις οποίες όχι απλώς τις ανακοινώνει, αλλά δείχνει να τις πιστεύει μέχρι κεραίας!

Έτσι, ιδιαίτερα θετικά σχόλια έχει προκαλέσει η πρωτοποριακή δράση που έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας έχοντας ως μοναδικό εργαλείο την τεχνολογία και την συνέργεια μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η Βάσω Κόλλια δεν είναι η πρώτη φορά που θέτει την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας ως προμετωπίδα της πολιτικής της από την θέση που υπηρετεί.

Αυτή τη φορά όμως το κάνει με έναν ιδιαίτερα καινοτόμο τρόπο αποδεικνύοντας ότι μερικές φορές η θέληση και η επιμονή μπορούν να επιφέρουν απροσδόκητα θετικά αποτελέσματα. Ένα τέτοιο είναι η δημιουργία ενός εταιρικούς σχήματος 15 μέχρι στιγμής φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα από τον χώρο της απασχόλησης και της πληροφορικής, ως ένα "όχημα" για την προώθηση του προγράμματος "Ψηφιακή Συμμαχία για την Γυναικεία Απασχόληση".

Το πρόγραμμα  ανοίγει νέους ορίζοντες για την διασύνδεση της αγοράς εργασίας με την ψηφιακή τεχνολογία. Μερικά από τα στοιχεία που παραθέτει η κ. Κόλλια έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι παράλληλα με το σημαντικό πρόβλημα ανεργίας, που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες, εκδηλώνεται ταυτόχρονα με ένα έλλειμμα ψηφιακών δεξιοτήτων στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, αγγίζοντας τις 500.000 κενές θέσεις εργασίας μέχρι το 2015.

Στον αντίποδα αυτής της αρνητικής πραγματικότητας, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση» μπορεί να αποτελέσει «όχημα» για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προς όφελος των γυναικών, της επιχειρηματικότητας και της ψηφιακής οικονομίας. Μέσω αυτής της λεγόμενης "ψηφιακής συμμαχίας" που θα λειτουργήσει στην βάση ενός πρωτόκολλου συνεργασίας, με κοινό σχεδιασμό και επιτυγχάνοντας συνέργειες, οι φορείς θα προχωρήσουν στην υλοποίηση στοχευμένων δράσεων, ώστε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους πόρους και την τεχνογνωσία που διαθέτουν  συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στην αντιμετώπιση προβλημάτων στο πεδίο της γυναικείας και νεανικής απασχόλησης.

Ήδη η Βάσω Κόλλια έχει ξεκινήσεις επαφές στις Βρυξέλλες προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες προώθησης του προγράμματος με την αρωγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα να μην αργήσουν να φανούν.

SHARE:

24Media Network