Βενιζέλος για Turkaegean: Aπαράδεκτο ως ευρωπαϊκό ένα σήμα που περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό

Βενιζέλος για Turkaegean: Aπαράδεκτο ως ευρωπαϊκό ένα σήμα που περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό
INTIME NEWS

Αναγκαίες οι νομικές πρωτοβουλίες στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας και στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ για τον όρο Turkaegean, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την άποψη οτι πρόκειται για  “απαράδεκτο ως ευρωπαϊκό σήμα ένα σήμα που περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό” εκφράζει με ανάρτησή του στο facebook o Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με τον όρο Turkaegean.

Όπως αναφέρει,  “αντί να διεξάγεται μια επιπόλαια και ερασιτεχνική συζήτηση, αν κριθεί αρμοδίως ότι είναι πολιτικά βλαπτικός ο όρος Turkaegean (…) να αναληφθούν οι αναγκαίες νομικές πρωτοβουλίες στον EUIPO και το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, με τη βοήθεια ειδικών νομικών που γνωρίζουν το θέμα”.

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

“Τελείως ενδεικτικά παραθέτω σύντομη παρουσίαση των λόγων για τους οποίους μπορεί να κριθεί απαράδεκτο ως ευρωπαϊκό σήμα ένα σήμα που περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό. Γραμμένη από έλληνα νομικό, υψηλόβαθμο στέλεχος του EUIPO, ελεύθερα προσβάσιμη στο διαδίκτυο*. Το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη με πρόεδρο τον καθηγητή Β. Σκουρή, πρώην Πρόεδρο του ΔΕΕ) είχε ετοιμάσει στο παρελθόν αναλυτική μελέτη για την εμπορική χρήση του γεωγραφικού όρου Μακεδονία.

Θα πρότεινα λοιπόν,  αντί να διεξάγεται μια επιπόλαια και ερασιτεχνική συζήτηση, αν κριθεί αρμοδίως ότι είναι πολιτικά βλαπτικός ο όρος Turkaegean (που πάντως εξ αντιδιαστολής αφήνει στην Ελλάδα τον αυθεντικό και επακριβή γεωγραφικό όρο Aegean ), να αναληφθούν οι αναγκαίες νομικές πρωτοβουλίες στον EUIPO και το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, με τη βοήθεια ειδικών νομικών που γνωρίζουν το θέμα”.

https://www.news247.gr/download/227//457000/simata.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα