Βενιζέλος: H ευρωζώνη, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την Ελλάδα

Συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλου,την  Τρίτη 20 Νοεμβρίου, με το προεδρείο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο, Κώστα Ασκούνη. 
Παρόντες στην συνάντηση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Π. Κουκουλόπουλος Συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, Τάκης Ρήγας εισηγητής ΚΤΕ Εσωτερικών και Φώτης Χατζημιχάλης, Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλου,την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, με το προεδρείο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο, Κώστα Ασκούνη. Παρόντες στην συνάντηση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Π. Κουκουλόπουλος Συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, Τάκης Ρήγας εισηγητής ΚΤΕ Εσωτερικών και Φώτης Χατζημιχάλης, Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Βολές" Βενιζέλου για το Eurogroup. "Έπρεπε χθες να υπάρξει απόφαση", είπε

"H Eυρωζώνη, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί  ως άλλοθι την Ελλάδα, προκειμένου να δικαιολογεί την αδυναμία της να αντιμετωπίζει με αποτελεσματικό, οριστικό και διορατικό τρόπο τις διάφορες εκφάνσεις της κρίσης που αφορά την Ευρωζώνη ως σύνολο και σίγουρα τη μεγάλη πλειονότητα των μελών της". Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος μετά το αδιέξοδο που διαπιστώθηκε στο χθεσινό Eurogroup.

"Η Ελλάδα έχει κάνει στο ακέραιο αυτά που έπρεπε παίρνοντας πολύ δύσκολες αποφάσεις για πολλοστή φορά", τόνισε και πρόσθεσε πως  "το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους, με το οποίο είναι απολύτως συνδεδεμένο το ζήτημα της επιμήκυνσης, δεν προέκυψε τώρα. Είχε αντιμετωπιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο ως αποτέλεσμα δύσκολων και μακρών διαπραγματεύσεων και όλοι ήξεραν ποιές συμπληρωματικές κινήσεις πρέπει να γίνουν. Ούτε η διαφωνία μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ είναι κάτι καινούργιο".

"Έπρεπε συνεπώς να υπάρξει χθες απόφαση ώστε να διευκολυνθεί και η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο", είπε και συνέχισε, λέγοντας:

"Τις επόμενες ημέρες  -το ταχύτερο δυνατόν- πρέπει να  οριστικοποιηθεί το σχήμα της βιωσιμότητας . Όχι μόνο γιατί η Ελλάδα χρειάζεται και αξίζει μία νέα αφετηρία αλλά γιατί η ίδια η Ευρωζώνη χρειάζεται επειγόντως  ένα πλαίσιο  αυτοπροστασίας και προοπτικής".

SHARE: