Βενιζέλος: Πρέπει να αναγνωριστούν οι θυσίες του ελληνικού λαού

Ο υπουργός Εξωτεερικών και Αντιπρόδρος της Κυβέρνησης Ευα. Βενιζέλος αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας 3 Φεβροαυρίου 2014, μετά την σύσκεψη για τα ναυπηγεια Σκαραμαγκά. 
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Ο υπουργός Εξωτεερικών και Αντιπρόδρος της Κυβέρνησης Ευα. Βενιζέλος αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας 3 Φεβροαυρίου 2014, μετά την σύσκεψη για τα ναυπηγεια Σκαραμαγκά. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Για "τεράστια επιτεύγματα" έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου

«Παρουσιάζουμε τεράστια επιτεύγματα, τα οποία πρέπει να οδηγήσουν σε μια αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και στη δρομολόγηση της οριστικής εξόδου από αυτή τη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Στο πρώτο σκέλος της σύσκεψης, στο οποίο συμμετείχαν και ο υπουργός Εθνικός 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τέθηκε το θέμα των Ναυπηγείων. Ερωτηθείς επ' αυτού, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στον επίλογο της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Βουλής που είχε πραγματοποιηθεί για το θέμα των Ναυπηγείων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κινείται μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Ερωτηθείς για το πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτό θα λυθεί συντόμως και πως δεν είναι τεχνικό το θέμα, ενώ σχετικά με το εάν μικραίνει η απόσταση της ελληνικής πλευράς με την τρόικα, σημείωσε ότι κατά τη γνώμη του δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία απόσταση.

Νωρίτερα, πριν την κυβερνητική σύσκεψη, ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή τη βοηθό υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Βικτόρια Νούλαντ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενιζέλος
SHARE:

24Media Network