Βενιζέλος: Τώρα βγαίνουμε πραγματικά από την κρίση

Συνάντηση του  Αντιπροέδρεου της  Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρεο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων . Werner Hoyer και Mihai Tanasescu---EUROKINISSI//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Συνάντηση του Αντιπροέδρεου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρεο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων . Werner Hoyer και Mihai Tanasescu---EUROKINISSI//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Ελληνική Προεδρία και ενίσχυση των ΜμΕ, στο επίκεντρο συνάντησης του Ευ. Βενιζέλου με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ

«Eίμαστε πλέον στη φάση της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας, τώρα βγαίνουμε πραγματικά από την κρίση, αρχίζουμε να βγαίνουμε. Θα γυρίσει ο τροχός και αυτό θα μας οδηγήσει όσο γίνεται συντομότερα στην έξοδο από το Μνημόνιο. Πρέπει να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα ξανά. Και το πετυχαίνουμε αυτό χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ (Werner Hoyer) στο Υπουργείο Εξωτερικών. Οι κ.κ. Βενιζέλος και Χόγιερ συζήτησαν για την ενίσχυση των δημιουργικών, εξωστρεφών, μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και για το πώς μπορεί να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τις πολιτικές πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας το εξάμηνο που έρχεται.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συνεργάζεται με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, που το θεωρεί φερέγγυο, ισχυρό και έτοιμο να βοηθήσει την πραγματική οικονομία, υπογράμμισε επίσης ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι οι πιστώσεις της Τράπεζας θα διοχετευθούν στις επιχειρήσεις και θα μειώσουν το κόστος της χρηματοδότησης, λειτουργώντας ευεργετικά για τα επιτόκια, γιατί το κόστος του χρήματος είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε μαζί με το κόστος της ενέργειας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network