Βερβεσός: Παράνομη η διαρροή στοιχείων στην υπόθεση Novartis

Βερβεσός: Παράνομη η διαρροή στοιχείων στην υπόθεση Novartis
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός Eurokinissi

"Η δημοσιότητα της δίκης αναφέρεται στην ακροαματική διαδικασία, η προανάκριση είναι μυστική άρα η δημοσιοποίηση στοιχείων είναι παράνομη" τονίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ.

Για τη δημοσιοποίηση στοιχείων κατά τη διάρκεια ερευνών της Δικαιοσύνης μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Πρωινό τανγκό’ με τον Αντώνη Φουρλή ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός με αφορμή την υπόθεση Novartis, τις διαρροές και τον προστατευόμενο μάρτυρα.

“Η δημοσιότητα της δίκης αναφέρεται στην ακροαματική διαδικασία, η προανάκριση είναι μυστική άρα η δημοσιοποίηση στοιχείων είναι παράνομη” δήλωσε ο κ. Βερβεσός και πρόσθεσε ότι η προανάκριση είναι μυστική για να μη λάβουν γνώση άνθρωποι που εμπλέκονται και επωφεληθούν. Συμπλήρωσε πως δυστυχώς δεν προβλέπονται ποινές και ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο και να επιβάλλονται κυρώσεις σε όποιον παραβιάζει τη μυστικότητα.

“Πολιτικές δυνάμεις καταγγέλλουν προστατευόμενους μάρτυρες ενώ οι ίδιοι είχαν ψηφίσει το θεσμό του προστατευόμενου μάρτυρα, πρόκειται για τραγέλαφο” είπε και υπογράμμισε ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας είναι πανευρωπαϊκός  θεσμός που έχει συμβάλλει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς κλπ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα