Βίτσας για τους πρόσφυγες στη Μόρια: ‘Πιαστήκαμε απροετοίμαστοι’

Βίτσας για τους πρόσφυγες στη Μόρια: ‘Πιαστήκαμε απροετοίμαστοι’

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας παραδέχθηκε λάθη, παραλείψεις και ολιγωρίες σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού με αποτέλεσμα τις εικόνες ντροπής στη Μόρια

«Πιαστήκαμε απροετοίμαστοι… Δεν υπάρχει κανένας λόγος, ειδικά για τη Μόρια, να δικαιολογούμαστε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στη στάση του κρατικού μηχανισμού που ασχολείται με το προσφυγικό.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες στη Μόρια της Λέσβου λόγω της κακοκαιρίας, είπε: «Πιαστήκαμε απροετοίμαστοι λόγω της σφοδρότητας των καιρικών συνθηκών… Η Ελλάδα δεν είναι προετοιμασμένη για τέτοιο χιονιά, δυστυχώς» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Ούτε εγώ ούτε και ο Γιάννης Μουζάλας θέλαμε να συμβεί αυτό το πράγμα» πρόσθεσε.

«Στην Ηπειρωτική Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αυτό είναι το βασικό. Εκτός από λίγες σκηνές στο Βαγιοχώρι και τις εκατό θερμαινόμενες σκηνές στο Ελληνικό» διευκρίνισε πάντως ο κ. Βίτσας.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου που δεν δέχεται πρόσφυγες και μετανάστες στα ξενοδοχεία της, ο υπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του λέγοντας «Τρελαίνεσαι όταν ακούς αυτά τα πράγματα… Ας τους κρίνει ο Μυτιληνιός λαός… Θα πάει μετά αυτός που πήρε την απόφαση στην εκκλησία;» διερωτήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα