Βίτσας: Να το σκεφτούν καλά όποιοι θέλουν τσαμπουκάδες στο Αιγαίο

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ισχυρό στόλο και αεροπορία, και έκανε λόγο για νευρικότητα απ' την πλευρά της Τουρκίας

«Πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές οποιοσδήποτε επιχειρήσει τσαμπουκά στο Αιγαίο... Έχουμε ισχυρό στόλο και αεροπλάνα» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ.

«Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, υπάρχουν όρια που η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν ανέχεται να τα υπερβεί κανείς (…) δεν είμαστε στο ’90, είμαστε πολύ ισχυροί στρατιωτικά, με διεθνώς ισχυρή θέση» τόνισε, στον απόηχο των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας.

«Εξετάζουμε όλα τα σενάρια, και το χειρότερο… Οι πολύ προκλητικές δηλώσεις και δράσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα, τα ατυχήματα μπορεί να προκαλέσουν εμπλοκές και μετά άντε να γυρίσεις πίσω» προειδοποίησε.

Όπως εξήγησε ο κ. Βίτσας, η αύξηση της προκλητικότητας σε Κύπρο και Αιγαίο το τελευταίο διάστημα μπορεί να συνδυαστεί με την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν και δείχνει μια νευρικότητα.

Τέλος, σημείωσε πως «επιθυμούμε ένα ειρηνικό ευρωπαϊκό δρόμο για την Τουρκία, άλλα αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χριστοδουλίδης μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Ξεκάθαρη η τοποθέτηση της ΕΕ για την ΑΟΖ της Κύπρου

Η Τουρκία εξέδωσε δύο νέες Navtex - Δεσμεύει περιοχή κοντά στην Κρήτη

ADVERTISING

SHARE: