Βίτσας: Υπεύθυνη η Τουρκια για το 'ναυάγιο' στην Ελβετία

Βίτσας: Υπεύθυνη η Τουρκια για το 'ναυάγιο' στην Ελβετία
SOOC

Ο αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7, για τις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό και τα όσα κέρδισε η Ελλάδα στην Ελβετία

“Το σύνολο της ευθύνης για τον τρόπο που κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό τον έχει η τουρκική πλευρά. Το θετικό είναι ότι για πρώτη φορά μπήκαν στην ατζέντα τα βασικά. Οι εγγυήσεις και η αποχώρηση των ξένων δυνάμεων και πρώτα των δυνάμεων εισβολής και Κατοχής” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή "Αντίμετρα", ο αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι όπως διαπιστώνεται και αυτές τις ημέρες “υπάρχει έντονη διεθνοποίηση”. “Δίνω σημασία” είπε ο υπουργός “στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου και των γαλλικών πλοίων. Υπάρχουν και ελληνικά πλοία στην περιοχή και στηρίζουμε τις ενέργειες της Κύπρου”.

Ο αν. υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι κατά τη γνώμη του "δεν υπάρχει σύγκρουση εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας", διαπιστώνοντας πάντως ότι και η δικαιοσύνη πρέπει να αφουγκράζεται περισσότερο τις ανάγκες της κοινωνίας, φέρνοντας σαν παράδειγμα τις αποφάσεις για ζητήματα που έχουν φορολογικό χαρακτήρα ή την απόφαση για την βλαπτική μεταβολή για την οποία επισήμανε ότι τέτοιες αποφάσεις πρ΄πεει να μένουν στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων.

Χαρακτηρίζοντας σημαντικό ότι υπάρχει πλέον δυνατότητα εξόδου στις αγορές, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι καθώς το θετικό κλίμα στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία αντίθετα από το success story της κυβέρνησης Σαμαρά έχει σημασία να βελτιωθεί η θέση των λαϊκών νοικοκυριών, με συγκεκριμένα μέτρα που καθυστέρησαν, όπως η επιδότηση ενοικίου και ο υπολογισμός ιατρικών δαπανών στο χτίσιμο του αφορολόγητου.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Κυπριακό
SHARE:

24Media Network