Βιβλίο από τον Κολιούση για την υπόθεση Βατοπεδίου

Βιβλίο από τον Κολιούση για την υπόθεση Βατοπεδίου

Διαβάστε για τις απαντήσεις που επιχειρεί να δώσει μέσω του βιβλίου του για το Βατοπέδι ο παραιτηθείς εισαγγελέας εφετών Ηλίας Κολιούσης

Στη διασύνδεση σκοπιμοτήτων της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας, την οποία ανέδειξε η υπόθεση του Βατοπεδίου, καθώς και στον ρόλο του νόμου περί “μη ευθύνης υπουργών”, αναφέρθηκαν οι ομιλητές, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του παραιτηθέντος εισαγγελέα Ηλία Κολιούση “Βατοπέδι. Πολιτική-Δικαιοσύνη” (εκδόσεις Gutenberg).

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του συγγραφέα στον πρόλογο του βιβλίου: “Υπάρχει ευθύνη των εκπροσώπων της εκτελεστικής εξουσίας; Ασφαλώς και όχι. Αυτοί απλώς υπογράφουν. Η Δικαιοσύνη; Να ασχοληθεί μόνον με τους συνήθεις υπόπτους, τους διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά μόνον μ’ αυτούς. Τα μέλη της κυβέρνησης ποτέ δεν παρανομούν. Απλώς… παραπλανώνται”. Η τελευταία παρατήρηση αποτελεί άμεση αιχμή στη δήλωση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μεταξύ των ομιλητών, ο συνταξιούχος τώρα ειρηνοδίκης Πέτρος Θεοδώρου ανέφερε σχετικά με την παραίτηση του κ. Κολιούση και της κ. Σωτηροπούλου, ότι στο κρίσιμο σημείο που διεφάνη εμπλοκή πολιτικών προσώπων, τους αφαιρέθηκε η δικογραφία και τους επεστράφη με νέες οδηγίες, ώστε κατέστη αδύνατη η απρόσκοπτη συνέχιση της δουλειάς τους. “Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους για να διασώσουν την αξιοπρέπειά τους”, είπε ο κ. Θεοδώρου.

Για διασύνδεση των ΜΜΕ, της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας και για την απουσία της διάκρισης των εξουσιών, μίλησαν ο Μανόλης Γλέζος και οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Κώστας Χατζίδης, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί διεξοδικά με το θέμα.

Ο κ. Κολιούσης έκανε μια αναδρομή στη μακρά ιστορία της διεκδίκησης της λίμνης Βιστωνίδας από τους Βατοπεδινούς και κατέληξε στη σύγχρονη κρίση του θέματος, η οποία ουσιαστικά άρχισε με τις πρώτες υπουργικές αποφάσεις το 2003 και πήρε μεγάλη έκταση το 2007. Δεν είναι υπόθεση που εμπλέκεται μόνον μία πολιτική πλευρά, ειπώθηκε από τους ομιλητές, ενώ αναφέρθηκε και η εμπλοκή της υπόθεσης του Βατοπεδίου με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου με τις ανταλλαγές μέσω off shore εταιρειών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα