Ματαιώθηκε το ταξίδι Σαμαρά στο Μπακού. Βλάβη στα όργανα του πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Ματαιώθηκε το ταξίδι Σαμαρά στο Μπακού. Βλάβη στα όργανα του πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Δεν θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι του Α. Σαμαρά στο Μπακού, λόγω βλάβης στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Η δοκιμαστική πτήση έδειξε ότι δεν είναι ασφαλές

Ματαιώθηκε το ταξίδι του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν, λόγω βλάβης στο κυβερνητικό αεροσκάφος. Η βλάβη διαπιστώθηκε, λίγο μετά την απογείωση.

Η δοκιμαστική πτήση, που έγινε μετά τον έλεγχο, έδειξε ότι το αεροσκάφος δεν είναι ασφαλές, ενώ δεν υπάρχει άλλος τρόπος μετάβασης της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Μπακού.

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και στις Βρυξέλλες για την ερχόμενη σύνοδο κορυφής ο πρωθυπουργός θα μεταβεί με αεροπλάνο της γραμμής.

Η βλάβη εντοπίστηκε, ενώ το αεροσκάφος πετούσε πάνω από τα Μέθανα.

Ο πρωθυπουργός επρόκειτο να μεταβεί στο Μπακού, για να συμμετάσχει στην εκδήλωση υπογραφής της έναρξης του Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP και του κοιτάσματος «Σαχ Ντενίζ 2».

Επίσης είχε προγραμματιστεί να  υπογραφεί και η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ μεταξύ του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου και του Προέδρου της Socar κ. Ρόβναγκ Αμπντουλάγιεφ, παρουσία του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν κ. Ιλχάμ Αλίγιεφ και του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Μετά τη ματαίωση του ταξιδιού, ο κ. Σαμαράς επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου Στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

SHARE:

24Media Network