Η ΝΔ "αδειάζει" τον Πολύδωρα, που ζήτησε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή

Η ΝΔ "αδειάζει" τον Πολύδωρα, που ζήτησε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή

Άνοιγμα προς τη Χρυσή Αυγή για συνεργασία από το Βύρωνα Πολύδωρα, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Τον "αδειάζει" η Νέα Δημοκρατία. Ακούστε ηχητικό απόσπασμα

"Περίεργη δήλωση…", χαρακτήρισε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου όσα ανέφερε ο βουλευτής του κόμματος και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας για τη Χρυσή Αυγή.

"Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί", τόνισε η κα Ασημακοπούλου.

Είναι φανερό από την άμεση αντίδραση της κας Ασημακοπούλου, ότι το κλίμα για τον κ. Πολύδωρα είναι βαρύ, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με ναζιστές.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο κ. Πολύδωρας αφού μίλησε για την ανάγκη για εθνική συνεννόηση, στη συνέχεια έκανε άνοιγμα στη Χρυσή Αυγή και ζήτησε συνεργασία μαζί της.

"Άμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πως να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Χρυσή Αυγή, έλεος είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πως να σας το πω καθαρά εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολύδωρας.

Σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με την Χ. Α., ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε:

"Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης.

Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο Σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορία του συνταγματικού δικαίου της ιστορίας;

Όσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Άρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, Γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάσταση μας;"

Νωρίτερα ο κ. Πολύδωρας είχε επιτεθεί και στην τρόικα, την οποία και χαρακτήρισε "βαθιά τρόικα, του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της Τράπεζας (εννοεί την Κεντρική)".

Παράλληλα χαρακτήρισε το success story "ψυχολογική ένεση", ενώ υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχώς υποχωρεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

"Είμαι σαν το θηρίο στο κλουβί. Βλέπω μια επιμήκυνση και μια συνέχιση του δικαίου της ανάγκης και αυτό θα πρέπει να διακοπεί όχι γιατί πρέπει να κάνω τον μάγο ότι μπορώ να εξουδετερώσω την θεομηνία, αλλά συγκεκριμένα όλα τα πυρά θα έπρεπε να τα είχα στρέψει εγώ στην απόκρουση της τρόικας.

Αυτό που με ενοχλεί και που ήταν το κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας εμφάνισης στον λαό και τις εμπιστοσύνης που μας έδειξε το 2012 είναι ότι πάμε για αναδιαπραγμάτευση, αυτή η έννοια της αναδιαπραγμάτευσης κάθε 24ωρο που περνάει γίνεται εντονότερη. Διότι όλα τα μερικότερα που είναι σαν μέσα σωτηρίας είναι βηματισμοί στο τέλμα. Γίνεται προσπάθεια αλλά υποχωρούμε διαρκώς, δεν βλέπω ότι νικάμε στην διαπραγμάτευση. Αυτό που με ενοχλεί είναι η στάση της τρόικας. Βιάζουν την λογική μας, παραβιάζουν τους κανόνες της λογικής, αυτό είναι ίδιο των αυταρχιών."

Τέλος, αναφερόμενος στα όσα είπε ο Μ. Βορίδης για την πολιτική του Α. Παπανδρέου δήλωσε "σωστή μεν, άκαιρη δε", ενώ εξέφρασε την δυσπιστία του για το ΕΣΡ και τις ανεξάρτητες αρχές όπως επίσης για τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε η δημόσια τηλεόραση.

Ακούστε το ηχητικό

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νέα Ελλάδα της ΝΔ, χέρι χέρι με τη Χρυσή Αυγή

 "Φαίνεται πως από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία, η 'Νέα Ελλάδα' θα χτιστεί χέρι χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Β. Πολύδωρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι: "Μία ημέρα μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ ο κ. Πολύδωρας ανέλαβε το έργο της αποσαφήνισης του περιεχομένου της. Φαίνεται πως από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία η 'Νέα Ελλάδα' θα χτιστεί χέρι χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής".

Τελικώς, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ "ο κ. Πολύδωρας είναι εκτός γραμμής ή η επίσημη ρητορική και πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ευλόγως οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεράσματα;"

SHARE:

24Media Network