Βορίδης: Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ήττα των ιδεών της Αριστεράς

Βορίδης: Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ήττα των ιδεών της Αριστεράς
Ο Μάκης Βορίδης Eurokinissi

"Θα λέω τη Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια", δήλωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας στον News 24/7 στους 88,6.

“Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα αφορά όχι μόνο αυτά που έκανε αλλά και αυτά που πιστεύει. Επομένως θα είναι και στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς”.

Την επισήμανση αυτή έκανε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Και πρόσθεσε: “Δεν είναι θεσμικά σοβαρή η συζήτηση για το πρόσωπο του ΠτΔ. Είναι μια άκαιρη συζήτηση. Δεν είναι βέβαιο ούτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποχωρήσει από την πρότασή του για τον Πρ. Παυλόπουλο. Δεν γνωρίζω τέτοια συζήτηση (σ.σ για υποψηφιότητα Βενιζέλου) στο εσωτερικό της ΝΔ. Οποιος το ξέρει, ο κ. Τσίπρας δηλαδή, ας βγει να μας πει πώς το ξέρει. Δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε για πρόσωπα για την ΠτΔ. Ο κ. Τσίπρας εργαλειοποιεί ακόμη και το πρόσωπο του ΠτΔ. Θα ευχόμουν ο στρατηγικά ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή του ΠτΔ, αλλά δεν πιστεύω ότι θα το κάνει. Αν η ΝΔ κερδίσει με αυτοδυναμία θα προχωρήσει τη συνταγματική αναθεώρηση και για την εκλογή του ΠτΔ θα αρκεί τελικά πλειοψηφία 151 για να εκλεγεί”.

“Προτιμώ το τίποτα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει νόημα να οικοδομούνται συναινέσεις και συγκλίσεις με ένα κόμμα που χρησιμοποιεί αυτές τις έννοιες μόνο για λόγους τακτικισμού”, συνέχισε ο κύριος Βορίδης.

Κλείνοντας, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε το εξής: “Θα λέω τη Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια. Είμαι κατά της σύνθετης ονομασίας. Το όνομα Βόρεια Μακεδονία έχει αποκτήσει ισχύ στις διεθνείς σχέσεις. Πράγματι η επίσημη θέση της ΝΔ είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Πράγματι, επίσης πάντα υπήρχαν στελέχη ακόμη και πρώην πρωθυπουργός που ήταν κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία από τη γειτονική χώρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα