Βορίδης: Προδοτικό το υπερταμείο. Πολάκης: Φωτογραφήθηκες με τον Παπαδόπουλο

Βορίδης: Προδοτικό το υπερταμείο. Πολάκης: Φωτογραφήθηκες με τον Παπαδόπουλο
Συζήτηση και λήψη απόφασης, στην Ολομέλεια της Βουλής, για αιτήσεις άρσης ασυλίας Βουλευτών την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Σκληρή αντιπαράθεση για αποκρατικοποιήσεις, τη διαφημιστική δαπάνη του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ΜΜΕ, τη χούντα και τον Ανδρέα Μαρτίνη του Ερ. Ντυνάν

Φαρμακερές εκφράσεις με αφορμή το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων αντάλλαξαν ο Μάκης Βορίδης και ο Παύλος Πολάκη με τον βουλευτή της ΝΔ να χαρακτηρίζει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «συνυπεύθυνους της μεγαλύτερης προδοσίας» και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να υπενθυμίζει το πολιτικό παρελθόν του στελέχους της ΝΔ και να τον κατηγορεί για σχέσεις με τον συλληφθέντα Ανδρέα Μαρτίνη του Ερ. Ντυνάν.

«Είστε όλοι συνυπεύθυνοι στο μεγαλύτερο ξεπούλημα, στην χειρότερη προδοτική πράξη από συστάσεως του νέου ελληνικού κράτους» είπε ο Μάκης Βορίδης στην ομιλία του απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ νωρίτερα είχε επιτεθεί στον κ. Πολάκη για το γεγονός ότι έχει στο γραφείο του φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη. «Εγώ έχω στο γραφείο μου την φωτογραφία του Βελουχιώτη εσύ όμως έχεις φωτογραφηθεί με τη φωτογραφία του Γιώργου Παπαδόπουλο. Για να ξέρουμε τι πολιτισμικό φορτίο κουβαλάει ο καθένας στην καρδιά και το μυαλό του» είπε ο κ. Πολάκης. 

Εξαπέλυσε, όμως, περισσότερες κατηγορίες κατά του κ. Βορίδη κατηγορώντας τον ότι υπέγραψε τη νομοθετική ρύθμιση για να περάσει το Ντυνάν «του Ανδρέα Μαρτίνη με τα βραχιολάκια στη φυλακή» στην Τράπεζα Πειραιώς σε μια νύχτα. Επίσης ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τον κ. Βορίδη ότι δεν αντελήφθη ως υπουργός Υγείας ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ μοίρασε μέσα σε ένα χρόνο 5,8 εκ. ευρώ διαφημιστική δαπάνη «σε καμιά τριανταριά ΜΜΕ και site που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους». Ο κ. Πολάκης αναγνώρισε ότι ο κ. Βορίδης προφανώς δεν έχει το ίδιο μερίδιο ευθύνης που έχει ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδη αλλά ανέφερε: «αν δεν το πήρατε χαμπάρι, έγινε κάτω από τη μύτη σας» είπε στον κ. Βορίδη.

Απαντώντας ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ανδρέα Μαρτίνη του Ντυνάν. «Εγώ νομοθέτησα για ένα ειδικό ζήτημα που συνδεόταν με τον πλειστηριασμό προκειμένου να μείνει ανοιχτό το Ντυνάν. Τι σχέση έχει αυτό με τον Μαρτίνη και τα κακουργήματά του;» διερωτήθηκε. Όσον αφορά δε τη φωτογραφία με τον Παπαδόπουλο κ. Βορίδης ανέφερε ότι αυτό συνέβη όταν ήταν 21 χρονών δηλαδή πριν από 30 χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα