Βορίδης: "Στο μυαλό όλων μας υπάρχει το ενδεχόμενο εκλογών"

Ο ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΙΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜ ΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΥΓΕΙΑ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Ο ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΙΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜ ΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Όσο δεν ξεκαθαρίζει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόσο το ενδεχόμενο των εκλογών είναι ανοικτό, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης

Όσο δεν ξεκαθαρίζει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόσο οι εκλογές είναι ανοικτό ενδεχόμενο. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, κατηγορώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι προκαλεί κύμα αστάθειας στην οικονομία.

"Η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι της 2 Φεβρουαρίου πρέπει να έχουμε καταλήξει στο θέμα του προέδρου, είναι απώτατο όριο, πρέπει να έχει υπάρξει απόφαση της Βουλής επ' αυτού. Οι διεργασίες όλες πρέπει να έχουν αρχίσει νωρίτερα. Ο Ιανουάριος ως μήνας καταλαμβάνεται κυρίως από τη διαδικασία της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας" δήλωσε στο MEGA, ο κ. Βορίδης.

Και πρόσθεσε: "Κακά τα ψέμματα όσο το τοπίο δεν ξεκαθαρίζει και όσο δεν λύνεται το ζήτημα αυτό, στο μυαλό όλων μας, πολιτών, επιχειρήσεων, όποιος έχει πολιτικό ενδιαφέρον, υπάρχει το ενδεχόμενο εκλογών. Υπ ' αυτή την έννοια οι εκλογές είναι μια παράμετρος που λαμβάνεται υπόψη. Τυπικά η περίοδος δεν είναι προεκλογική. Υπάρχει ως ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν πρέπει να κάνει τη δουλειά του επειδή υπάρχει ενδεχόμενο κάποια στιγμή να υπάρξουν εκλογές".

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε: "Να ξεκαθαρίσω τι πιστεύω εγώ. Εγώ θα καλωσόριζα μια στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο ρεαλισμό, στην πραγματικότητα, μια στροφή στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων. Θα έλεγα ότι ξαφνικά έχουμε αποκτήσει μια αξιωματική αντιπολίτευση που προσγειώνεται στην πραγματικότητα και αρχίζει και μιλάει. Προσέξτε όμως αυτό να το βλέπω σε επίπεδο διακηρυγμένης πολιτικής όχι σε επίπεδο κινήσεων. Πως θα τα πάρεις τα λεφτά του ΤΧΣ; Αυτά δεν είναι καν εδώ; Πώς θα τα πάρεις; Όταν αρχίσω να μιλάω λέω θα κάνω μονομερή διαπραγμάτευση και θα κουρέψω το χρέος".

Ερωτηθείς για τη διαφωνία Μητσοτάκη-Ντινόπουλου, ο υπουργός απάντησε: "Αυτό δεν είναι μια πραγματική πολιτική διαφωνία... δεν είναι πολιτική διαφωνία γιατί είναι ενταγμένοι σε μια οιονεί πολιτική εκστρατεία, σε εισαγωγικά, θα πω πολύ κακώς. Αν με ρωτάτε επί της ουσίας του ζητήματος αυτού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα θέματα για το πως έχουν γίνει οι προσλήψεις ή όχι. Εγώ είμαι με τη νομιμότητα και η νομιμότητα εν προκειμένω είναι με τον Μητσοτάκη. Η Δούρου αρνείται να εφαρμόσει νόμο του κράτους".

Όσον αφορά τις ενέργειες του υπουργείου που ηγείται, ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε τη λειτουργία προγράμματος παράδοσης φαρμάκων στα σπίτια ασθενών ενώ διευκρίνισε ότι για το test Pap δεν άλλαξε ο νόμος και παραμένει η διάταξη που προβλέπει την εξέταση μία φορά κάθε τρία χρόνια. Ωστόσο, σύμφωνα με αλλαγές που έγιναν στον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, μπορεί να γίνεται η εξέταση κάθε χρόνο με παράλληλο έλεγχο του γιατρού που θα το αποφασίσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network