Βουλή: Υπέρ της προανακριτικής για τα Τέμπη η αντιπολίτευση – Απορρίπτει η ΝΔ

Διαβάζεται σε 2'
Βουλή, Τέμπη
Συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικών επιτροπών για τη σύμβαση 717 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση σχετικά με τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη. Στις 22:00 θα ξεκινήσει η ψηφοφορία.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση που κατάθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών με αιχμή την καθυστέρηση υλοποίησης της σύμβασης 717 για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, με βάση το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών, η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για “μεθόδευση συγκάλυψης” ενώ σύσσωμη τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης της εν λόγω επιτροπής.

“Η πιθανή απόρριψη της πρότασής μας σήμερα ισοδυναμεί με χορήγηση αμνηστίας στον Κώστα Αχ. Καραμανλη για το δικόγραφο της ευρωπαίας εισαγγελέως” είπε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΑΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

“Αυτό το καμπανάκι αρχών της χώρας για μια επικείμενη τραγωδία δεν πήγε στη δικαιοσύνη αλλά καταχωνιάστηκε στο συρτάρι του υπουργού σας έχετε καμία απάντηση κε Βορρίδη σήμερα;” είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε “θα καλύψετε ένα οικονομικό έγκλημα που οδήγησε σε αυτή την τραγωδία. Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που θέτει ο ελληνικός λαός”.

Το ΚΚΕ, η πρόταση του οποίου για εξεταστική επιτροπή έχει ήδη υπερψηφιστεί, αναμένεται να υπερηφίσει και τις προτάσεις για προανακριτική, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

“Μέχρι να καταθέσει το ΚΚΕ την πρότασή του, για προανακριτική ακούγαμε και πρόταση για προανακριτική δεν βλέπαμε. Είστε το τρίγωνο της συμφοράς, του κουκουλώματος και της συγκάλυψης. Τα τρία συνεταιράκια” είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ΝΔ απορρίπτει τις προτάσεις για προανακριτική, επισημαίνοντας ότι γίνεται έρευνα από την εξεταστική επιτροπή.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι προκύπτουν επαρκείς ενδειξεις για αξιόποινες πράξεις του Χρήστου Σπίρτζη για παράβαση καθήκοντος και του Κώστα Καραμανλή για απιστία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει στην πρότασή του και την περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται πως η ονομαστική μυστική ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 το βράδυ της Παρασκευής (24/11). Για τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής απαιτούνται 151 ψήφοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα