Βουλευτής ερωτά: Θα μετατραπεί το αεροδρόμιο Καλαμάτας σε βάση εκτόξευσης πυραύλων;

Βουλευτής ερωτά: Θα μετατραπεί το αεροδρόμιο Καλαμάτας σε βάση εκτόξευσης πυραύλων;

Βουλευτής ρωτάει την κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να μετατραπεί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας σε βάση εκτόξευσης πυραύλων στο Διάστημα. Πώς απάντησαν τα υπουργεία

Δύο υπουργεία απέστειλαν στη Βουλή έγγραφες απαντήσεις σε ερώτηση βουλευτή για το ενδεχόμενο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να γίνει βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους.

Το πρώτο είναι το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη να διαβιβάζει έγγραφο του Invest in Greece, με το οποίο ενημερώνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει σε γνώση του οποιαδήποτε επενδυτική πρόταση που να αφορά στον τομέα της Αεροδιαστημικής στην Ελλάδα.

Το δεύτερο έγγραφο εστάλη από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να επισημαίνει ότι το ενδεχόμενο αλλαγής της χρήσης του αεροδρομίου της Καλαμάτας για τη δημιουργία «Βάσης εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους» προϋποθέτει οικονομοτεχνική μελέτη κόστους-οφέλους και σκοπιμότητας, δεδομένου ότι μια τέτοια αλλαγή χρήσης θα απαιτήσει υποδομές, επεκτάσεις και έργα κόστους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα και αυτή τούτη η λειτουργία και συντήρησή τους θα πρέπει να εξετασθεί πολύ σοβαρά, σε σχέση με την ανάπτυξη τέτοιων υποδομών επί τη βάσει ευρωπαϊκών και διεθνών κανονισμών.

Συζήτηση επικαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013. Το στιγμιότυπο από τη συζήτηση της ερώτησης του Βουλευτή Β΄ Αθήνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασιλείου Καπερνάρου και την απάντηση του υφυπουγού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδας για έκδοση εγκυκλίου από το Υπουργείο.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επικαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013. Το στιγμιότυπο από τη συζήτηση της ερώτησης του Βουλευτή Β΄ Αθήνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασιλείου Καπερνάρου και την απάντηση του υφυπουγού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδας για έκδοση εγκυκλίου από το Υπουργείο. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Την ερώτηση για την ανάπτυξη Αεροδιαστημικής στην Ελλάδα είχε καταθέσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, ζητώντας να ενημερωθεί αν υπάρχει εμπεριστατωμένη μελέτη για την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network