Βουλή: Αποσύρθηκε ρύθμιση για απαλλαγή φόρου υπεραξίας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατα την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με την επικύρωση της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατα την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με την επικύρωση της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η ρύθμιση (άρθρο 16) αποσύρθηκε από το φορολογικό νομοσχέδιο κατόπιν ενστάσεων της αντιπολίτευσης. Αποσύρθηκε επίσης διάταξη για τη συλλογή πληροφοριών από επαγγελματικό απόρρητο

Στην απόσυρση του άρθρου 16 του φορολογικού νομοσχεδίου που προέβλεπε απαλλαγή φόρου υπεραξίας,15%, για τη μεταβίβαση ακινήτων μεταξύ επιχειρήσεων προχώρησε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης.

Την εν λόγω διάταξη είχαν καταγγείλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι) ως «φωτογραφική» γιατί αφορούσε και εκκρεμείς υποθέσεις όπου έχει ήδη επιβληθεί φόρος υπεραξίας. Η υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε, πάντως, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επαναφέρει τη διάταξη σε άλλο νομοσχέδιο.

Νωρίτερα η υφυπουργός Οικονομικών απέσυρε και άλλη διάταξη (άρθρο 12 παράγραφος 3) από το συζητούμενο φορολογικό νομοσχέδιο η οποία επέτρεπε στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να συλλέγει φορολογικές πληροφορίες από τρίτα πρόσωπα που δεσμεύονται, όμως, από επαγγελματικό απόρρητο. Έντονες ενστάσεις για τη ρύθμιση αυτή είχε διατυπώσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ένωση Ποινικολόγων.

SHARE: