Βουλή: Αρχίζει η συζήτηση του πολυνομοσχέδιου με τα προαπαιτούμενα

Βουλή: Αρχίζει η συζήτηση του πολυνομοσχέδιου με τα προαπαιτούμενα

Το πολυνομοσχέδιο εισάγεται στις 15:00 στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές με τη διαδικασία του επείγοντος. Θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου

Αρχίζει σήμερα το μεσημέρι στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα των δανειστών για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης.

Το ογκωδέστατο πολυνομοσχέδιο που αριθμεί 400 άρθρα και τιτλοφορείται «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής» θα συζητηθεί σήμερα και αύριο στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής με τη διαδικασία του επείγοντος. Στις κοινές συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους και οι εκπρόσωποι των αρμόδιων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων. Σημειώνεται ότι οι προωθούμενες διατάξεις καλύπτουν το πεδίο άσκησης πολιτικής των περισσότερων χαρτοφυλακίων και έτσι αναμένονται παρεμβάσεις από σειρά μελών του υπουργικού συμβουλίου.

ADVERTISING

Στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση το πρωί της Παρασκευής. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών καθώς και τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας την οποία αναμένεται να ζητήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

SHARE:

24Media Network