Βουλή: Ένταση για τον τρόπο τηλεοπτικής κάλυψης του συλλαλητηρίου

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Βουλευτές της ΝΔ από τη Βόρεια Ελλάδα καταλόγισαν στην ΕΡΤ πλημμελή κάλυψη του συλλαλητηρίου. «Η ΕΡΤ έκανε αυτό που έπρεπε, εσείς είχατε ρίξατε μαύρο» απάντησε στη ΝΔ ο Π. Σκουρολιάκος του ΣΥΡΙΖΑ

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς με αφορμή τον τρόπο τηλεοπτικής κάλυψης του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Το ζήτημα έθεσε πρώτος ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος κατηγόρησε την ΕΡΤ ότι απέκρυψε το «τεράστιο παγκόσμιο γεγονός» του συλλαλητηρίου. Σε ανάλογο τόνο ο γαλάζιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, χαρακτήρισε «μεγαλειώδη» τη διαδήλωση και άσκησε κριτική στην ΕΡΤ 3 για τη μη ζωντανή κάλυψή της.

ADVERTISING

Στους βουλευτές της ΝΔ απάντησε ο πρόεδρος της επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης σημειώνοντας ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ 3 λειτουργεί αυτοδύναμα και ανεξάρτητα. Σε πολύ πιο σκληρό τόνο απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος ο οποίος τόνισε ότι η ΕΡΤ έκανε αυτό που έπρεπε. Αντέτεινε δε στους βουλευτές της ΝΔ ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ρίξει «μαύρο» στην ΕΡΤ και δεν μετέδιδε τίποτα. «Το σημαντικό είναι ότι η ΕΡΤ λειτουργεί ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ρίξει μαύρο» είπε ο κ. Σκουρολιάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΠΟΣΠΕΡΤ: Οι θιασώτες του 'μαύρου' δεν μπορούν να χωνέψουν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

ΕΡΤ: Καλύψαμε το συλλαλητήριο εκτενέστερα από τα ιδιωτικά κανάλια

SHARE:

24Media Network