Βουλή σε Κ. Μητσοτάκη: "Είμαστε ήδη στη Διαύγεια"

Βουλή σε Κ. Μητσοτάκη: "Είμαστε ήδη στη Διαύγεια"

Μία εβδομάδα μετά την πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη για ένταξη στη "Διαύγεια" της Βουλής, η τελευταία απάντησε ότι έχει ήδη το δικό της αντίστοιχο πρόγραμμα και μάλιστα από τον προηγούμενο Απρίλιο

Απάντηση στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη περί "προέκτασης" της "Διαύγειας" και στη Βουλή, έδωσε με αρκετή καθυστέρηση το Κοινοβούλιο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη (13/11) η Βουλή γνωστοποιεί ότι ήδη από τον προηγούμενο Απρίλιο έχει το δικό της πρόγραμμα διαύγειας, στο οποίο δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις, με ελεύθερη πρόσβαση για οποιονδήποτε.

"Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και αναρτήσεις σε ιστοσελίδες περί διαύγειας στο Κοινοβούλιο, σας ενημερώνουμε ότι, ήδη από τον Απρίλιο του 2013 με εισήγηση του Προέδρου της Βουλής κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, για πρώτη φορά η Βουλή έχει το δικό της πρόγραμμα διαύγειας στο οποίο δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις. Κατά συνέπεια η Βουλή λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αυτό το πρόγραμμα, στο οποίο ο οποιοσδήποτε επισκέπτης μπορεί και έχει ελεύθερη πρόσβαση για να ενημερωθεί" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός, στις 6 Νοεμβρίου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το δημόσιο, είχε προτείνει την ένταξη στη "Διαύγεια" τόσο της Βουλής όσο και των πολιτικών κομμάτων. Την πρόταση αυτή, την επανέλαβε το βράδυ της Τρίτης (12/11) σε ομιλία του στο συνέδριο της "Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάς" με θέμα "Κράτος και Διαφθορά".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ένταξη Βουλής και κομμάτων στη "Διαύγεια", πρότεινε ο Κ. Μητσοτάκης

SHARE:

24Media Network