Ανεβαίνουν οι τόνοι για τον διοικητή της ΕΥΠ- Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβαίνουν οι τόνοι για τον διοικητή της ΕΥΠ- Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ
Εικόνα από τη Βουλή Eurokinissi

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε χθες επί της αρχής του, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, μόνο με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ.

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή την τροπολογία για την ΕΥΠ, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις άδειες οδήγησης, που ψηφίζεται το απόγευμα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα στη συγκεκριμένη τροπολογία που αλλάζει τα απαραίτητα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα που πρέπει να έχει ο διοικητής της ΕΥΠ, και κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος και η ανακοίνωση, από πλευράς κυβέρνησης, ότι θα κατατεθούν πέντε τροπολογίες, προκάλεσαν ειδικότερα έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις άδειες οδήγησης.

ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ και ΜΕΡΑ 25 αποχώρξησαν, αντιδρώντας στον κατεπείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου για τα διπλώματα και για την κατάθεση τροπολογιών.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε χθες επί της αρχής του, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, μόνο με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ καταψήφισαν, η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια, ενώ το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει από τη συζήτηση και η ΜεΡΑ25 δεν συμμετείχε στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η κατάργηση της υποχρεωτικής πρακτικής επανεξέτασης για την ανανέωση της άδειας των οδηγών άνω των 74 ετών, επανασυστήνονται οι δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές, ενώ οι ΟΤΑ καθορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας για τα μηχανάκια με τέσσερις τροχούς.

Επίσης, συστήνεται Επιτροπή που μέσα από διάλογο με τους αρμόδιους φορείς θα επεξεργαστεί και θα καταθέσει σε 6 και το αργότερο εννιά μήνες ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διενέργεια εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και θα είναι σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα