Βούλτεψη: Με τη "μικρή ΔΕΗ" διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων

Βούλτεψη: Με τη "μικρή ΔΕΗ" διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος είπε ότι βρίσκεται μεταξύ 1946 και 1966, γι’ αυτό και αναφέρεται συνεχώς σε «Βάρκιζες» και «Ιουλιανά»

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στην «Πρώτη Γραμμή», αναφέρθηκε στο θέμα της «μικρής ΔΕΗ», τονίζοντας ότι διασφαλίζονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η κ. Βούλτεψη επισήμανε ότι η ΔΕΗ θα εκσυγχρονιστεί και θα αναπτυχθεί με εξωστρέφεια στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα μειώσει το δανεισμό της που γίνεται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Σημείωσε ότι καθήκον των συνδικαλιστών είναι να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μελών τους και όχι να παρεμβαίνουν σε πολιτικές αποφάσεις, για τις οποίες η νόμιμα εκλεγμένη πολιτική ηγεσία έχει σφαιρικότερη εικόνα. Στην προκειμένη περίπτωση, τα δικαιώματα των εργαζομένων διασφαλίζονται απόλυτα και επομένως ενδεχόμενη απεργία δεν έχει νόημα.

Σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου, η κ. Βούλτεψη δήλωσε ότι συσκέψεις ανάμεσα στους αρχηγούς και σε στελέχη των δύο κομμάτων που βρίσκονται στην κυβέρνηση γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται στο πλαίσιο της ανάγκης για διαρκή επικοινωνία. Πολλά από αυτά που συζητήθηκαν στη σύσκεψη υπάρχουν ήδη στο νομοσχέδιο, ή στη σύμβαση του διαγωνισμού, ή αποτελούν προβληματισμούς των βουλευτών και των δύο κομμάτων.

Όπως σημείωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, στη σύσκεψη προήδρευε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Δημ. Σταμάτης, ο οποίος είχε συγκεντρώσει σκέψεις και προβληματισμούς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Θα μπορούσαν όλα αυτά να έχουν συζητηθεί στη Βουλή, αλλά η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να επιβάλει την κουλτούρα της συνεργασίας και της συνεννόησης.

Σχετικά με τις υποκλοπές, η κ. Βούλτεψη διαβεβαίωσε ότι ουδείς Έλληνας πολίτης ή πολιτικός παρακολουθείται με εντολή της Κυβέρνησης.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος είπε ότι βρίσκεται μεταξύ 1946 και 1966, γι’ αυτό και αναφέρεται συνεχώς σε «Βάρκιζες» και «Ιουλιανά».

SHARE:

24Media Network