Βούτσης: Αποκλείονται εκλογές εντός του 2018

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης EUROKINISSI

«Φωτογράφισε» έναρξη της συνταγματικής αναθεώρησης. Διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφιστεί στα θερινά τμήματα ενδεχόμενη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ή το σχέδιο Κλεισθένης.

Τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το φθινόπωρο απέρριψε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προαναγγέλλοντας εμμέσως ότι μετά την έξοδο από το Μνημόνιο θα ανοίξει η κοινοβουλευτική συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Η επόμενη κοινοβουλευτική σύνοδος θα αρχίσει την 1η Οκτωβρίου με τέτοια ύλη που θα αποκλείει τις εκλογές εντός του 2018» τόνισε ο κ. Βούτσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες διαψεύδοντας όσους μιλούν για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο. Μάλιστα, η αναφορά του σε πλούσια κοινοβουλευτική ύλη εξελήφθη ως παραπομπή στην έναρξη της διαδικασίας κοινοβουλευτικής αναθεώρησης μέσα στους φθινοπωρινούς μήνες.

ADVERTISING

Προαπαιτούμενα και Μεσοπρόθεσμο θα ψηφισθούν μαζί

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι το αργότερο μέχρι τις 14 Ιουνίου θα έχει ψηφισθεί το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2019-2022 αλλά και τα προαπαιτούμενα μέτρα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης ενόψει του επόμενου Eurogroup. Απεκάλυψε δε πως τα προαπαιτούμενα και το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφισθούν μαζί με τη διαδικασία του επείγοντος. «Όλο το σχετικό πακέτο θα ψηφισθεί μαζί» τόνισε.

Ο κ. Βούτσης επιβεβαίωσε επίσης ότι εφέτος θα λειτουργήσουν θερινά τμήματα στη Βουλή, για πρώτη φορά μετά από χρόνια από τις 16 Ιουλίου και μετά. Εξήγησε, όμως, ότι τα τρία θερινά τμήματα δεν θα γίνουν για πολιτικούς λόγους όπως γράφεται στον Τύπο αλλά λόγω των εργασιών που θα αρχίσουν και πάλι για την αποκατάσταση του θόλου στην Ολομέλεια της Βουλής. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να περάσει «οτιδήποτε δεν προβλέπεται από τον κανονισμό ή τα θερινά τμήματα». Αυτό σημαίνει ότι ενδεχόμενη συμφωνία για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ (διακρατική σύμβαση) ή το σχέδιο Κλεισθένης για την τοπική αυτοδιοίκηση (αλλαγή εκλογικής νομοθεσίας).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόωρες Εκλογές, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Την άλλη εβδομάδα στη Βουλή πολυνομοσχέδιο και μεσοπρόθεσμο

SHARE:

24Media Network