Βούτσης: Γίνεται έλεγχος στην Βουλή από το πρώτο ευρώ όλων των δαπανών

Βούτσης: Γίνεται έλεγχος στην Βουλή από το πρώτο ευρώ όλων των δαπανών
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Ευρύτερη πολιτική συναίνεση από την ΝΔ και την ΔΗΣΥ για την διευθέτηση του ζητήματος της μείωσης των βουλευτικών συντάξεων ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής, καθώς "κατά 95%" αφορά στελέχη τους.

“Γίνεται έλεγχος στην Βουλή από το πρώτο ευρώ όλων των δαπανών, δεν χωρά οποιοσδήποτε λαϊκισμός ή ερωτηματικά” τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά την συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2019. Παράλληλα, ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε στο ζήτημα της μείωσης των βουλευτικών συντάξεων ζητώντας ευρύτερη πολιτική συναίνεση από την ΝΔ και την ΔΗΣΥ προκειμένου να ετοιμαστεί η σχετική ρύθμιση, δεδομένου ότι το ζήτημα αφορά “κατά 95%” στελέχη των κομμάτων αυτών.

Ο Ν. Βούτσης υπενθύμισε ότι για περίπου 600 άτομα που λαμβάνουν την βουλευτική σύνταξη το ύψος των αποδοχών τους προσαρμόστηκε σε αυτό των συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων κι υπέστησαν μειώσεις στα όρια της Εθνικής Σύνταξης.

Ο Ν. Βούτσης χαρακτήρισε την Βουλή “πυλώνα καλής διαχείρισης και διαφάνειας” κι επισήμανε ότι για κάθε δαπάνη από την μεριά της Βουλής υπάρχει “πλήρης εικόνα κι έλεγχος” από τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Βουλής να μην λειτουργεί ως “μουσείο και μαυσωλείο”, αλλά να έχει “ρόλο δημιουργικό κι εξωστρεφή”, έναν “ρόλο κιβωτού κι όχι συντήρησης”, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε με θερμά λόγια για το έργο των υπαλλήλων της Βουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα