Βούτσης: Λύση στην αξιολόγηση σε λίγες μέρες ή βδομάδες

Βούτσης: Λύση στην αξιολόγηση σε λίγες μέρες ή βδομάδες
Συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, επί του κατατεθέντος πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για «θετικό πρόσημο» στην αξιολόγηση κατά την επίδοση της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων του Γραφείου Προϋπολογισμού για το 2016.

Την αισιοδοξία του για ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης στις επόμενες μέρες η εβδομάδες εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης κατά την επίδοση της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

«Είμαστε σε μία φάση με θετικό πρόσημο ως προς τη διαδικασία αυτής της μακρόσυρτης δεύτερης αξιολόγησης και ελπίζουμε τις προσεχείς ημέρες, τις προσεχείς λίγες εβδομάδες, να έχουν επιλυθεί όλα τα επιπλέον ζητήματα» ανέφερε ο κ. Βούτσης παραλαμβάνοντας την ετήσια έκθεση πεπραγμένων από τον επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, καθητηγή Παναγιώτη Λιαργκόβα. Ο κ. Βούτσης τόνισε μάλιστα ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επιτρέψει να εμπεδωθεί ένα πολύ διαφορετικό κλίμα για την ελληνική οικονομία «και μέσα στο 2017, αλλά και στην προοπτική του 2018 και μετά τη λήξη του προγράμματος». «Σε αυτήν την προσπάθεια κάθε επικουρία από όλες τις πλευρές είναι και δεκτή και χρήσιμη και πολύ ωφέλιμη» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Από την πλευρά του ο κ. Λιαργκόβας διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Βουλής ότι μεταφέρει τις ελληνικές θέσεις και επιχειρηματολογεί για τη βελτίωσή τους μέσω Εκθέσεων για τη λιτότητα, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων και την απαίτηση περί μεγάλου ύψους πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2018 και μετά. Μάλιστα, ευχαρίστησε τον κ. Βούτση λέγοντας ότι έχει σταθεί αρωγός στο Γραφείο Προϋπολογισμού, «προστατεύοντας την ανεξαρτησία του κι επιλύοντας ζητήματα που το απασχολούν». Ο κ. Λιαργκόβας αναφέρθηκε, όμως, και στις διεθνείς δραστηριότητες του Γραφείου σημειώνοντας ότι αποτελεί τακτικό συνομιλητή οργανισμών, όπως του ΟΟΣΑ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα