Βούτσης: Πηγαίνουμε όλο και καλύτερα σε σχέση με την λειτουργία της Βουλής

Βούτσης: Πηγαίνουμε όλο και καλύτερα σε σχέση με την λειτουργία της Βουλής
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην ένταση λόγω της «βροχής» τροπολογιών και στις διαρροές για σκέψεις της ΝΔ να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του σχολιάζοντας ότι «ούτε με γκλίτσες έχω σχέση, ούτε με τσοπάνηδες. Καμία απειλή δεν μου έχει διατυπωθεί».

«Πηγαίνουμε όλο και καλύτερα» τόνισε σχετικά με την λειτουργία της Βουλής ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην ένταση που επικράτησε λόγω της «βροχής» τροπολογιών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης κι επισήμανε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από το παρελθόν και στο ζήτημα του κοινοβουλευτικού ελέγχου και στο ζήτημα της ικανοποίησης των αιτημάτων της αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά τις διαρροές της ΝΔ για σκέψεις να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του, ο Ν. Βούτσης σχολίασε ότι «ούτε με γκλίτσες έχω σχέση, ούτε με τσοπάνηδες. Καμία απειλή δεν μου έχει διατυπωθεί» παρατηρώντας ότι ο καθένας μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματά του. Ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι το ζήτημα δεν είναι ένα blame game, αλλά να υπάρχει διάθεση για επίλυση ζητημάτων.

Ο Ν. Βούτσης παραδέχτηκε ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με το πλήθος των τροπολογιών που κατατίθενται στο τέλος της χρονιάς, εξήγησε όμως ότι υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι γι’ αυτό: Η Βουλή δεν είχε νομοθετικό έργο από τις 9 Δεκέμβρη λόγω των προϋπολογισμού με αποτέλεσμα να μαζευτούν πολύ ύλη νομοθετικού έργου. Η έξοδος από τα Μνημόνια δημιουργεί ένα καινούργιο πλαίσιο δυνατότητας στους υπουργούς για νομοθετικές παρεμβάσεις.

Έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα της αντιπολίτευσης

Ο Ν. Βούτσης τόνισε ότι έχουν συζητηθεί όλες οι προτάσεις νόμου της αντιπολίτευσης εκτός από την πρόταση νόμου της ΝΔ για την ψήφο των ομογενών που θα προγραμματιστεί όταν δημοσιοποιηθούν οι προτάσεις της σχετικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, καθώς κι όλες οι επερωτήσεις και οι προ ημερήσιας διάταξης συζητήσεις εκτός από αυτήν για το προσφυγικό που προγραμματίζεται για τις αρχές του χρόνου. Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι η Βουλή τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει ψηφίσει 265 νομοσχέδια, αλλά και το 70%-80% των ευρωπαϊκών συμβάσεων, οι οποίες είχαν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα