Βρούτσης: Οι δικαστικές αποφάσεις επιβεβαιώνουν τη δίκαιη κριτική μας

Βρούτσης: Οι δικαστικές αποφάσεις επιβεβαιώνουν τη δίκαιη κριτική μας
Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης όπου παρουσίασαν όλα τα στάδια της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για το "Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα" και τον διαδικτυακό τόπο στον οποίο γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των δικαιούχων. Συμμετείχαν μάλιστα, στο σεμινάριο, συνομιλώντας με τα στελέχη των 8 δήμων που εκπαιδεύονται τις τελευταίες ημέρες από τους επιμορφωτέες του ΕΚΔΔΑ, για την εφαρμογή του προγράμματος. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ο Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.

«Εξετάζουμε με ιδιαίτερη προσοχή τα αποσπάσματα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αναμένοντας τη δημοσίευση των τελικών κειμένων. Από τα κείμενα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, είναι προφανής η προχειρότητα και η ιδεοληπτική προσέγγιση με τις οποίες νομοθέτησε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τις αποφάσεις του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου 4387/2016 (νόμου Κατρούγκαλου).

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «οι δικαστικές αποφάσεις επιβεβαιώνουν τη δίκαιη κριτική μας για την έλλειψη ανταποδοτικότητας και την προφανή δυσαναλογία εισφορών-παροχών του ασφαλιστικού νόμου ν. 4387/16, για την απουσία της απαραίτητης αναλογιστικής μελέτης για την επικουρική ασφάλιση, καθώς, επίσης και για το ύψος και τον προβληματικό τρόπο υπολογισμού των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών».

«Ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, με υπευθυνότητα και σύνεση, προετοιμαζόμαστε μεθοδικά, ώστε να οικοδομήσουμε πάνω στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ένα δίκαιο, βιώσιμο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα» τονίζει ο αρμόδιος υπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα