Ξανά στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης ο Π. Ψωμιάδης

Κηδεία του Γ. Κεφαλογιάννη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, Τρίτη 24 Ιαν. 2012. (EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Κηδεία του Γ. Κεφαλογιάννη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, Τρίτη 24 Ιαν. 2012. (EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Νέα έρευνα από τον Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης για την περίοδο που ήταν Νομάρχης ο Π. Ψωμιάδης. Διαβάστε γιατί

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρης Δημόπουλος, με αφορμή καταγγελίες για νέα υπόθεση, παράνομης κατάτμησης και ανάθεσης έργων, από τη πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης, την περίοδο της θητείας του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Όπως έγινε γνωστό από τις δικαστικές αρχές, η υπόθεση αφορά τη διάθεση κονδυλίων για την κατασκευή έργων αποκατάστασης ζημιών σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης που επλήγησαν το 2009 από πλημμύρες και άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, από τις αρμόδιες νομαρχιακές υπηρεσίες έγινε παράτυπα κατάτμηση των έργων και ανατέθηκαν τμηματικά σε κατασκεταστές. Η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στον οικονομικό επιθεωρητή για να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν αδικήματα.

Να σημειωθεί, ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, από τις δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης, και η υπόθεση με τα λεγόμενα «σαρανταπεντάρια». Αφορά καταγγελίες για κατάτμηση και απευθείας ανάθεση και άλλων κατασκευαστικών έργων στο νομό Θεσσαλονίκη και πάλι επί θητείας Παναγιώτη Ψωμιάδη.

SHARE:

24Media Network